Egyház

Erdő Péter: a Krisztusra várásban egyszerre van jelen a félelem és a remény

Erdő Péter: a Krisztusra várásban egyszerre van jelen a félelem és a remény

2016. december 17., szombat
Erdő Péter: a Krisztusra várásban egyszerre van jelen a félelem és a remény
Erdõ Péter

A Krisztusra várásban egyszerre van jelen a félelem és a remény - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az M1 aktuális csatornán szombaton.

Erdő Péter

kiemelte: élete végén, a halál pillanatában minden ember külön-külön, a történelem végén pedig az egész emberiség találkozik majd Krisztussal. A végesség gondolata természetesen félelmet kelt, ugyanakkor a hívő ember várja is ezt a találkozást. A Biblia szerint a végső találkozáskor Jézus lesz az ítélőbíró, és a "kapcsolatunk vele az igazi mérce" - mondta, hozzátéve: Jézus azt mondja, hogy "amit egynek tettetek a legkisebbek közül, azt nekem tettétek". Ezért amikor a karácsonyi készülődésben szükséget szenvedő embertársainkkal törődünk, velük találkozunk, bennük is Krisztust látjuk, és ezzel is a történelem végpontjára készülünk - fogalmazott a bíboros. Elmondta, hogy karácsonykor - ahogy minden évben, úgy idén is - ellátogat hallássérültekhez, látássérültekhez, a Katolikus Karitász akciójában pedig ajándékot oszt rászoruló gyerekeknek. "Az emberi találkozásokból álló füzérben éljük meg a Krisztussal való találkozást" - mutatott rá, hozzátéve, hogy az ajándékozáson túl fontos azt is kifejezni, hogy "közösségben érezzük magunkat embertársainkkal". Kitért arra is, a 80. születésnapját ünneplő Ferenc pápát a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és ő maga külön is köszöntötte. Megjegyezte, hogy ez egy gyönyörű évforduló, ugyanakkor a pápán egyáltalán nem látszik a kora.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.