Bulvár

Előzetesben az ismerősét zsaroló szegedi férfi

Előzetesben az ismerősét zsaroló szegedi férfi

2016. december 6., kedd
Előzetesben az ismerősét zsaroló szegedi férfi

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a szegedi férfinak az előzetes letartóztatását, aki a tőle segítséget kérő ismerősét zsarolta meg - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A gyanú szerint az elkövetőt munkahelyi kapcsolat révén ismerte a férfi és anyagi problémája miatt fordult hozzá, aki ennek ellenére visszaélve a sértett kiszolgáltatottságával, 2016. szeptemberétől kezdődően mintegy három hónapon keresztül több alkalommal élet vagy testi épsége ellen irányuló fenyegetésekkel, Szerbiában élő közeli hozzátartozóinak fenyegetésével arra kényszerítette a sértettet, hogy minél hamarabb adjon neki készpénzben 1.500 eurót. A fenyegetések között szerb telefonszámról szerb nyelven a sértett édesanyjának bántalmazását kilátásba helyező üzenetek is előfordultak, melynek hatására 2016. november 28. napján a délutáni órákban, egy szegedi bevásárlóközpont éttermi részén 310.000.-Ft-ot adott át a sértett a gyanúsítottnak. Az elkövetőt a rendőrök a helyszínen tetten érték és elfogták, valamint őrizetbe vették. Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamint a bűnismétlés veszélye okán tett indítványt a kényszerintézkedés egy hónapra történő elrendelésére. A bíróság az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.