Közélet

Az ÁGOTA Játszóházba is ellátogatott a Mikulás + FOTÓK

Az ÁGOTA Játszóházba is ellátogatott a Mikulás + FOTÓK

2016. december 6., kedd
Az ÁGOTA Játszóházba is ellátogatott a Mikulás + FOTÓK
agota_mikulas32_gs

Az ÁGOTA Játszóház legkisebb és legnagyobb látogatóiról sem feledkezett meg a Télapó. Táblacsokit, ropit és sok egyéb finomságot rejtettek a névre szóló csomagocskák, melyeket vagy egy versike, vagy egy ígéretért cserébe vehettek át a gyerekek.

A Télapó figyelmét tényleg nem kerülheti el egyetlen gyerek sem, a totyogósoktól a kamaszokig mindenkinek készült ajándékcsomaggal. Az ÁGOTA Közösségi és Kulturális Központjába kedden látogatott el a Mikulás, a kicsik a "Hull a pelyhes fehér hó" című nótával csalogatták őt elő rénszarvasai mellől, a háztetőről. Természetesen kíséretet is kapott, a krampuszok ezúttal is jó segítőnek bizonyultak. Míg a Nagyszakállúra vártak, az ÁGOTA Játszóház egyik munkatársa Szent Miklós életéről, cselekedeteiről szóló mesékkel szórakoztatta a gyerekeket. A kicsik megtudták, Miklós-napon egy olyan püspökre emlékezünk, aki a legenda szerint akkor ajándékozta meg a család legkisebb lánygyermekét, amikor harisnyáját a kéményen szárította. Miklós ajándékai éppen a harisnyába landoltak. Egyébként a december 6-ai szokás a 19. század közepén terjed el hazánkban. "Nincs rossz gyerek, csak csintalan" - mondta a Mikulás, amikor a Csongor téri játszóházban járt. Ezért mindenki megérdemelte és kapott is ajándékot egy-egy névre szóló csomagocskában. A piros csomagok az egyéb finomságok mellett ropit és csokit rejtettek. A gyerekek verset vagy mondókát mondtak, a nagyobbak pedig megígérték, jövőre még szorgalmasabban tanulnak. "A Csongor téri játszóház rendezvényei iránt egyre többen érdeklődnek, egyre többen látogatják programjainkat. Úgy tapasztaljuk, jó szívvel érkeznek, csatlakoznak hozzánk, amit mi örömmel látunk" - mondta portálunknak

Kothencz János

, az Ágota Alapítvány alapítója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.