Közélet

A Szegedi Rendőrkapitányság Mikulása látogatott el a roma tanodákba

A Szegedi Rendőrkapitányság Mikulása látogatott el a roma tanodákba

2016. december 10., szombat
A Szegedi Rendőrkapitányság Mikulása látogatott el a roma tanodákba
mikulas_romatanoda07_gs

A Mikulás eltévedt, a Szegedi Rendőrkapitányságon kért útbaigazítást, az egyenruhások pedig elkísérték a nagyszakállút mindkét roma tanodába, nehogy a gyerekek ajándék nélkül maradjanak – ez volt a fedősztorija annak a programnak, amelynek keretében hatvan hátrányos helyzetű roma gyerek kapott csomagot a Mikulástól.

Kiskundorozsmán, majd az alsóvárosi roma tanodában is látogatást tett a Mikulás, mindkét helyszínre egyenruhások kíséretében érkezett, a gyerekek pedig verssel, énekkel köszönték meg az ajándékokat, Alsóvároson még rajzoltak is a nagyszakállúnak. „A rendőrség kereste fel a Szegedi Roma Nemzetiségi Önkormányzatot, hogy a tanodás és hátrányos helyzetű gyerekeknek csomagokat hoznának, aminek nagyon örültünk. Nem ez az első alkalom, hogy a rendőröktől ajándékot kapunk” – tudtuk meg

Kolompár Mariannától

, a roma tanoda önkéntesétől.

Horváthné Cserfalvi Ibolya

, a Szegedi Rendőrkapitányság századosa elmondta, a roma tanodákkal körülbelül egy éve vették fel a kapcsolatot, akkor ellátogattak a dorozsmai és az alsóvárosi tanodába egyaránt, és bűnmegelőzési programjaikat ajánlották fel a tanodáknak. Akkor készségfejlesztő könyveket ajándékoztak a hátrányos helyzetű családoknak, ezúttal pedig a Cigány Kisebbségi Önkormányzattal közösen szervezték meg a Mikulás ünnepséget. A két helyszínen összesen hatvan hátrányos helyzetű roma gyereknek adtak át csomagot. A százados hozzátette, azért egyenruhás rendőrök érkeztek a Mikulással, hogy egy picit közelebb hozzák a rend őreit a gyerekekhez, hogy ne tartsanak tőlük, hanem fogadják el őket, akárcsak a Mikulást, és ha az életük során bármilyen problémájuk adódna, bátran kérjenek segítséget egy rendőrtől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.