Bulvár

A csúszós utak veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

A csúszós utak veszélyeire figyelmeztet a rendőrség

2016. december 24., szombat
A csúszós utak veszélyeire figyelmeztet a rendőrség
20162312215727

Eső, ónos eső, fagyott eső, havas eső miatt lefagyott útburkolatokra, csúszós útszakaszokra kell számítaniuk a közlekedőknek.

A csúszóssá vált útszakaszok miatt 2016. december 23-án az esti órákban több baleset is történt útjainkon. A megváltozott útviszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a járművezetőktől. Az Országos Meteorológiai Szolgálat december 23-án este kiadott figyelmeztető előrejelzése szerint szombat éjfélig sűrű zúzmarás köd elsősorban a magasabban fekvő, felhőben lévő dombvidéki, hegyvidéki területeken fordul elő. Szombatra virradó éjszaka kiemelten a Duna-Tisza közén - továbbra is kialakul ónos szitálás, esetleg kisebb ónos eső is pár tized milliméteres mennyiségben. Szombat késő délután, este észak, északnyugat felől egy gyenge frontális csapadékzóna érkezik. Este kisebb mennyiségben az Észak-Dunántúlon eső, ónos eső, a középső-északi országrészben (Pest, Nógrád és környezete) ónos eső, havas eső valószínű. Kis mennyiségű ónos formájú csapadék, fagyott eső késő este keletebbre is lehetséges (Alföld középső tájai, Északi-középhegység középső része). Az északkeleti megyékben késő este kisebb havazás, hószállingózás valószínű. Kérjük az utakon közlekedő járművezetőket, hogy vezessenek fokozott óvatossággal és körültekintéssel. Járműveik sebességét az út- és látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg - írja a police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.