Közélet

Zenés-táncos esten ismerkedhettek a tarjáni nyugdíjasok + FOTÓK

Zenés-táncos esten ismerkedhettek a tarjáni nyugdíjasok + FOTÓK

2016. november 18., péntek
Zenés-táncos esten ismerkedhettek a tarjáni nyugdíjasok + FOTÓK
let_talalkozo42_gs

Ismét megtartotta nyugdíjas találkozóját a L.É.T. Egyesület, melyen szó esett egy újabb nyugdíjas klub megnyitásáról, illetve a tradícionális ünnepkörök felidézéséről is.

"A L.É.T. Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület, vagyis a lakótelepi emberek önkéntes mozgalma ma tartotta meg a soros, nyugdíjas klubjainak megszervezett zenés-táncos ismerkedő estjét, ahol a már aktívan működő nyugdíjas klub tagjai egymással is ismerkedhettek" - mondta el hírportálunknak

Kothencz János

, az egyesült alapítója. Kiemelte, hogy a nyugdíjas klubok szervezése az egyesület közösségépítésének szerves része, ami már sok éves múltra tekint vissza, a közeljövőben pedig a már meglévő három nyugdíjas klub mellé a negyedik klub elindítását is tervezi a L.É.T., ugyanis egyre nő a jelentkezők száma a szervezetnél. A L.É.T. Egyesület további jövőbeli tervei közé tartozik, hogy nem csak a szakrális ünnepkörökhöz kötődő időszakot szeretné méltóbbá tenni a lakótelepen élők számára, mint péládul Húsvét vagy Pünkösd, vagy épp a közeledő Advent és Karácsony, hanem a tradícionális ünnepkörökhöz kötődő emlékünnepségek hagyományát is igyekeznek kialakítani. Ennek jegyében legutóbb

az 1956-os eseményekre Wittner Máriával és Kiss-Rigó Lászlóval emlékeztek meg a tarjániak

, de március 15-ére és az államalapítás ünnepére való tekintettel augusztus 20-ára is készül a szervezet, emlékünnepségeket terveznek a lakosság részére Tarjánban. "Mindezek mellett szépkorú embertársaink számára szervezett módon irodalmi teaház indult el, illetve számos olyan kulturális program is készül a közeljövőben, amire sok szeretetettel várunk minden kedves érdeklődőt" - fejtette ki Kothencz János. A jövőbeli tervek megtárgyalása után a nyugdíjastalálkozó hangulatos bállal folytatódott, a zenés-táncos est keretein belül oldott hangulatban ismerkedhettek egymással a tarjáni szépkorúak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.