Bulvár

Vádemelés a sértettre ásóval támadó nővel és két férfival szemben

Vádemelés a sértettre ásóval támadó nővel és két férfival szemben

2016. november 15., kedd
Vádemelés a sértettre ásóval támadó nővel és két férfival szemben

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a nővel és két fiával szemben, akik egy rokonukra támadtak idén júliusban Bakson.

A vádirat szerint mind a vádlottak, mind a sértett életvitelszerűen Bakson éltek és közöttük a rokoni viszony családi és más okokból kifolyólag megromlott a bűncselekmény elkövetését megelőzően néhány hónappal - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség. Ebből adódóan találkozásaik során kölcsönösen szidalmazták egymást, azonban a vádbeli eseményekig tettlegességre nem került sor. A vádlottak július 13-án a kora esti órákban, otthonukban alkoholt fogyasztottak, amikor is a sértett kerékpárral elhajtott a házuk előtt. A vádlottak észlelve ezt felszólították a sértettet, hogy álljon meg, aki azonban ennek ellenére továbbhajtott. Ekkor a vádlottak közül a két testvér a sértett után szaladt, megpróbálták őt a bicikliről lelökni illetve egy sokkolóval megérinteni. A lökés és a sokkoló okozta kis erejű áramütés következtében a sértett elesett és földre került. A vádlottak ezt követően szidalmazták és megfenyegették őt, illetőleg kis erővel test szerte megrugdosták. Ekkor érkezett a helyszínre a vádlottak édesanyja, aki korábban magához vett egy másfél méteres nyelű ásót és fiaihoz szaladt. A helyszínre érve felszólította fiait, hogy üssék agyon az ásóval a sértettet. Erre egyik testvér az ásó nyelével megpróbálta fejen ütni a sértettet, aki igyekezett az ütést elhárítani, de ez csak részben sikerült, míg a másik vádlott a földön fekvő sértettet rugdosta. A bántalmazás során a sértett felállt, ezt látva az őt addig bántalmazó vádlottak édesanyja átvette az ásót és egy határozott mozdulattal a feje fölül indítva az ásó élével a sértett fejen akarta ütni. A sértettnek sikerült a feléje tartó ütés elől kissé hátrahúznia a fejét, ezért az ásó éle a homloka bal oldalát vágta meg, amely erősen vérezni kezdett. Ezután a sértett a helyszínről kerékpárját is hátrahagyva elszaladt, miközben még az ásóval lapockán ütötték őt. A sértettet a mentők sürgősségi ellátásra kórházba szállították. A vádlottak által okozott sérülések gyógytartama 8 napon belüli, azonban a bántalmazás módja, figyelemmel annak eszközére és erejére is, a ténylegesen okozottnál súlyosabb, akár halálos sérülés létrejöttére is alkalmas volt, amely a sértett védekezése, valamint a vádlottakon kívülálló okok, így a véletlen folytán maradt el. A főügyészség a vádlottakat emberölés bűntettének kísérletével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban lévő vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.