Bulvár

Vádat emeltek a tűzifával csaló négy férfival szemben Hódmezővásárhelyen

Vádat emeltek a tűzifával csaló négy férfival szemben Hódmezővásárhelyen

2016. november 10., csütörtök
Vádat emeltek a tűzifával csaló négy férfival szemben Hódmezővásárhelyen

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a négy férfival szemben, akik egy időskorú sértettet csaptak be tűzifa vásárlás ürügyén és még meg is lopták.

A vádirat szerint a vádlottak, akik ugyanilyen bűncselekményeket már korábban is elkövettek, elhatározták, hogy egy időskorú sértettnek tűzifát értékesítenek úgy, hogy a vevőt az eladott fa mennyiségével összefüggésben tévedésbe ejtik úgy, hogy a megállapodottnál jóval kevesebb fát adnak el. A vádlottak elhatározásuknak megfelelően 2015. június 26-án megjelentek Hódmezővásárhelyen az egyik piacon, ahol a sértettnek tűzifát kínáltak eladásra. A fa megtekintése után a vádlottak egyike megállapodott a sértettel abban, hogy egy egész autónyi tűzifát vásárol 1900 forint/köbméter áron. Ezt követően a vádlottak egy zárt rakterű kisteherautóval megjelentek a sértett helybeli ingatlanánál, ahol a fa lepakolása során a méréshez nyitott tetejű, fekete színű műanyaghordót használtak. A hordók számlálását a vádlottak egyike végezte. A vádlottak a sértettet tévedésbe ejtették a tekintetben, hogy a fa lepakolásához használt műanyag hordóban 90 kg fa van, miközben abba sokkal kevesebb fért bele. A tűzifa lepakolása után a vádlottak közül hárman bementek a sértett házába is, ahol a kialkudott 130 köbméter fa mintegy 240.000 forintos ellenértékét a sértett átadta a vádlottaknak. Ez alatt azonban a vádlottak kifigyelték azt is, hogy a sértett a pénzt honnan vette elő, majd az egyikük kicsalta a sértettet az udvarra, míg a másik két társa elterelték a házban lakó hozzátartozó figyelmét és eltulajdonítottak további 350.000 forintot, amely a szekrényben, egy nyitott pénzkazettában volt. A vádlottak távozását követően megállapítást nyert, hogy a vádlottak összesen 25 köbméter fát értékesítettek a sértettnek, melynek a kialkudott vételárral számolt ellenértéke nem érte el az 50.000 forintot sem. A vádlottak cselekményükkel így a sértettnek mintegy 190.000 forint kárt okoztak a fa értékesítésével, valamint további 350.000 forint kárt a készpénz eltulajdonításával. A vádlottak korábbi, más hatóságok előtt hasonló cselekmények miatt folyamatban levő ügyeikre is figyelemmel cselekményüket rendszeres haszonszerzésre törekedve követték el. A járási ügyészség a vádlottakat a bűncselekmény felismerésére, vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével, illetőleg üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja. A vádlottak közül hárman jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetésüket töltik. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.