Közélet

Societas Szeged: Magyar-angol kéttannyelvű iskolát Londonba!

Societas Szeged: Magyar-angol kéttannyelvű iskolát Londonba!

2016. november 25., péntek
Societas Szeged: Magyar-angol kéttannyelvű iskolát Londonba!
societas_sajttaj01_gs

A Societas Baloldali Ifjúsági Mozgalom Szegedi Szervezete csatlakozik az országos kezdeményezéshez, melynek célja, hogy létesüljön Londonban a magyar állam fenntartásában magyar-angol kéttannyelvű, nappali tagozatos általános és középiskola.

Ma a brit fővárosban becslések szerint közel százezer magyar állampolgár dolgozik, sokan közülük egész családjukkal döntöttek a kitelepülés mellett. Ez nagymértékben köszönhető a magyar kormány sikertelen politikájának. A Londonban élő magyar családok nagy nehézségek árán, hétvégi iskolákban igyekeznek biztosítani gyermekeik számára a magyar nyelvű oktatást. A szervezet fontosnak érzi, hogy a magyar diákok, akik külföldön élnek, részesülhessenek anyanyelvi oktatásban, így elősegítve, hogy megőrizhessék magyar gyökereiket, megismerjék a magyar kultúra alappilléreit, növelve hazatérésük esélyét. Ha támogatja a kezdeményezést, látogasson el a

következő

weboldalra, ahol aláírhatja a petíciót - áll

Kocsis Eszter,

a Societas Szeged elnökének sajtóközleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.