Közélet

Népdaléneklési versenyeket tartottak a Karolina Iskolában

Népdaléneklési versenyeket tartottak a Karolina Iskolában

2016. november 18., péntek
Népdaléneklési versenyeket tartottak a Karolina Iskolában
karolina_iskola_nepdalenklesi_verseny_014

Népdaléneklési versenyeknek adott otthont a Szeged Városi Kórusegyesület támogatásával a Karolina Iskola.

November 9-én rendezték meg a város nagycsoportos óvodásainak népdaléneklési versenyét. A családias, bensőséges hangulatú délutánon 10 kisgyermek gyűlt össze, hogy bemutassa megtanult dalcsokrát. Két óvodás,

Piros Abigél

és

Lippai Áron

produkcióját emelte ki a zsűri, de minden előadó élményekkel és ajándékokkal telve távozott a versenyről. Egy héttel később, november 16-án egy másik verseny is lezajlott az iskolában. A megye alsó tagozatos tanulói részére rendeztek népdaléneklési versenyt. 37 gyermek nevezett a megye 15 iskolájából. Szegeden kívül érkeztek még Szentesről, Makóról és Fábiánsebestyén több intézményéből is. A verseny célja az, hogy összegyűljenek azok a kisdiákok, akik szívesen és szépen éneklik a magyar népdalokat és őrzik hagyományainkat rohanó világunkban. A színvonalas versenyen

Erdős Jánosné Fagler Erika

énektanár, a Pro Musica alapítója, Csizmadia Anna népénekes, a Mestertanoda tanára és

Lázár Tamás

énektanár, karnagy zsűrizett.

A két korcsoportban a következő eredmények születtek:

1-2. osztály:

I.Forrai Kamilla (Makói Ált. Isk. Bartók Székhelyint.) II.Tóth Fanni Panni (Szegedi Rókusi Ált. Isk.) II.Polyák Borbála Lenke (Szegedi Karolina) III.Kálmán Levente (Szegedi Rókusi Ált. Isk.) III.Kószó Ferenc (Szegedi Karolina)

3-4. osztály:

I.Hackler Lili Klári (SZTE Gyakorló Gimn. és Ált. Isk.) I.Guti Zoé Róza (Makói Ált. Isk. Bartók Székhelyint.) I.Nyári Levente (Szegedi Vörösmarty M. Ált. Isk.) II.Terhes Lilla (Szegedi Petőfi Ált. Isk. Bálint S. Tagiskolája) II.Soós Zsófi (Szegedi Orczy I. Ált. Isk.) III.Polyák Anna Orsolya (Szegedi Karolina) III. Mayer Tamás (Szegedi Rókusi Ált. Isk.) Különdíjban részesült: Póda Csenge (Szegedi Tisza-parti Ált. Isk.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.