Közélet

Nem alakult ki ingatlanlufi a lakáspiacon a szakértő szerint

Nem alakult ki ingatlanlufi a lakáspiacon a szakértő szerint

2016. november 5., szombat
Nem alakult ki ingatlanlufi a lakáspiacon a szakértő szerint

Az elmúlt időszakban az Európai Unión belül Magyarországon drágultak leginkább a lakások, és az építési engedélyek száma is itt emelkedett a legnagyobb mértékben, ugyanakkor ingatlanlufiról nem beszélhetünk, mivel a rendszerben nincs sok hitel - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető szakértője az M1 aktuális csatornán szombaton.

A szakértő hangsúlyozta: a 2015 első háromnegyed évében kiadott 8 ezer után az idei év hasonló időszakában 21 ezer építési engedélyt adtak ki, ami óriási növekedés. Balogh László szerint ebben az emelkedésben érzékelhető szerepe van a kormány otthonteremtési támogatásának. Az elemző szerint a vásárlóknak ugyanakkor még türelmesnek kell lenniük, mivel a most kiadott építési engedélyek alapján a lakások legkorábban 2017-2018-ban készülnek el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.