Közélet

Mozgásfejlesztésről és kutyás terápiáról tudhattak meg többet a nevelőszülők a Csongor téren + FOTÓK

Mozgásfejlesztésről és kutyás terápiáról tudhattak meg többet a nevelőszülők a Csongor téren + FOTÓK

2016. november 28., hétfő
Mozgásfejlesztésről és kutyás terápiáról tudhattak meg többet a nevelőszülők a Csongor téren + FOTÓK
szakmai_konzultacios_nap19_gs

Szakmai Konzultációs Napot szervezett a gyermekvédelemben dolgozók számára a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató a Csongor téren hétfőn.

A katolikus egyház fenntartásában működő gyermek- és lakásotthonban, illetve nevelőszülői hálózatban dolgozókat várta szakmai konzultációs napra a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Országos Egyházi Módszertani Intézménye hétfőn a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központban. A havi rendszerességgel megtartott rendezvény feladata a gyermekvédelemben dolgozók tájékoztatása a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatóban zajló fejlesztő munkáról, a szakmai innovációkról, újításokról. A nevelőszülőknél gondozott gyermekek mozgásfejlesztésen vehetnek részt, amelyen több terápiás módszer is elérhetővé vált számukra. A szakmai nap célja, hogy az eltérő fejlődésű gyermekekre felhívja a figyelmet, emellett pedig információval szolgáljon különböző alternatív terápiás módszerek alkalmazásáról a gyermekvédelmi szakellátásban. "A mai nap kimondottan a terápiás lehetőségek szükségességét hangsúlyozza és azok megvalósítására, akár a gyermekotthonokban akár a lakásotthonokban" - mondta el hírportálunknak

Szabóné Szívós Ildikó

, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Országos Egyházi Módszertani Intézményének vezetője. Egy évvel ezelőtt indult útjára a konduktív módszer,

Tóth Beáta

konduktor vezetésével. Az idei évben ez a konduktív fejlesztés bővült az állat asszisztált terátpiával, illetve az alapozó terápiával. Az állat asszisztált terátpia a Csongor téri Kulturális és Közösségi Központban folyik, két kutya segíti a munkát, heti rendszerességgel. "Ez a terápia jó hatással van a gyerekekre, egyre többen vesznek részt ezeken a terápiákon, külön pozitívum, hogy munkatársaink is felismerték, hogy van értelme ezt a fajta fejéesztő munkát csinálni, ezt szeretnék terjeszteni minél szélesebb körben" - tette hozzá Szabóné Szívós Ildikó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.