Közélet

Márton-napi liba dukált a halloweenhez Szentmihályon + FOTÓK

Márton-napi liba dukált a halloweenhez Szentmihályon + FOTÓK

2016. november 13., vasárnap
Márton-napi liba dukált a halloweenhez Szentmihályon + FOTÓK
tok_jo_nap_szentmihaly30_gs

Idén is nagy sikert aratott a hagyományos Tök Jó Családi Nap Szeged-Szentmihályon, több mint kétszázan vettek részt a színes programokon.

Kézműves-foglalkozásokkal, tökfaragó, tökszépség- és egyéb tökös ügyességi versenyekkel, tökmagok divatbemutatójával, "pajzán mesékkel", táncházzal várták az érdeklődőket szombaton az immár hagyományos Tök Jó Családi Napra a szentmihályi Móricz Zsigmond Művelődési Házba. Ezúttal is nagyszerű hangulatban telt a közösségi rendezvény, melyen több mint kétszázan vettek részt, családok, barátok, kicsik és nagyon egyaránt érkeztek.

Nógrádi Tibor

önkormányzati képviselő - aki a művelődési házzal, a Szentmihályi Egyesülettel és a Szentmihályi Húsüzemmel közösen segítette az egyre népszerűbb eseményt - különleges meglepetést hozott magával. Hogy mi volt az, arról a SZEGEDma.hu-nak beszélt.

tok_jo_nap_szentmihaly13_gs

"Sohasem titkoltam, hogy az évnek ebben az időszakában jómagam inkább a Márton-napi hagyományokat kedvelem és követem, de elismerem az angolszász halloweenhez kapcsolódó széles közösségi igényt is, melynek igyekszem megfelelni, hiszen az a rét az igazán szép, ahol több virág nyílik egymás mellett. Ennek jegyében mindig szívesen támogatom a halloween gondolatvilágához kötődő tökös rendezvényt, tökfaragó versenyt a faluban. Most azzal próbáltam meg összekötni mindezt a Márton-nappal, hogy egy nappal

Szent Márton

ünnepét követően sült libát és libacombot ajándékoztam az egyéni és családi tökfaragás, a süteménysütő és a sorverseny díjazottjainak" - árulta el. Igazi kulturális és gasztronómiai kavalkád szórakoztatta tehát a szentmihályiakat a művelődési házban. A vendégek sült tököt, az udvaron található kemencében sült tejfölös, kolbászos, szalonnás lepényt kóstolhattak, mellé forralt bort vagy teát kortyolhattak. A közösen töltött, éjszakába nyúló ünnep jóízű beszélgetésekkel telt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.