Sport

Labdarúgás: rangadót nyert a HFC Budafokon

Labdarúgás: rangadót nyert a HFC Budafokon

2016. november 12., szombat
Labdarúgás: rangadót nyert a HFC Budafokon
hfc_szeol_edzomerkozes02_gs

Idegenben verte a bajnokság egyik élcsapatát a Hódmezővásárhelyi FC, amely ezzel zsinórban a hatodik mérkőzését nyerte meg az NB III Közép csoportjában.

Rangadóra készült a Hódmezővásárhelyi FC az NB III 15. fordulójában, hiszen ahhoz a Budafoki MTE-hez utazott Major László együttese, amely az előző öt meccsét kivétel nélkül megnyerte - ugyanakkor igaz volt ez a HFC-re is. Kiválóan kezdte a meccset a vásárhelyi együttes, miután a hatodik percben megszerezte a vezetést egy remek, Szilágyi Norbert által sarkazott góllal. Innentől kezdve ugyan inkább a hazaiakon volt a nyomás, de a HFC nagyon koncentráltan játszott, és igen kevés lehetőséget engedett a Budafoknak: mi több, ezt követően is inkább vásárhelyi helyzeteket láthattak a nézők. A fordulást követően ugyan a Budafok sokat tett az egyenlítésért, de a végig masszívan záró HFC védelmét nem tudta feltörni: mindössze két szabadrúgás után alakult ki komolyabb hazai lehetőség, ellenben a túloldalon egy alkalommal a gólvonalról vágta ki a védő a labdát, így nagyon közel álltak ahhoz Kökény Tamásék, hogy kétgólos előnnyel várhassák a meccs hajráját. A roppant komoly mezőnymunka és a végig stabil játék végül három pontot eredményezett a HFC számára a Közép csoport egyik legerősebb együttesének otthonában, így egy igazán értékes és nagy sikert könyvelhetett el a HFC szombaton a fővárosban. Ezzel továbbra is a közvetlen élboly tagja az immáron egymás után a hatodik meccsét megnyerő Hódmezővásárhely, amelyre a jövő héten Csongrád megyei rangadó vár, tekintve, hogy a Mórahalom érkezik majd Vásárhelyre.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 15. forduló

Budafoki MTE - Hódmezővásárhelyi FC 0-1 (0-1)

Budapest, Budafoki MTE Sporttelep. Vezette: Mencsik László (Zorinácz Ádám, Csáky Tibor)

Budafok:

Abu - Vaszicsku, Grúz, Margitics (Ladányi, 49'), Vég (Nagy T., 66'), Huszty, Kovács D., Vankó, Veselinov (Szepessy, 82'), Oláh L., Patkós. Vezetőedző: Prukner László.

HFC:

Bordás - Kormányos, Tóth I. (Komáromi, 78'), Kökény, Mezei, Bartyik N., Szilágyi, Pataki, Tóth A. (Szabó D., 83'), Máté, Puskás (Marton, 76').

Vezetőedző:

Major László.

Gól:

Szilágyi (6'). Sárga lap: Kökény (56'), Tóth I. (70'), Máté (75'). Major László:

"Nehéz talajon, nagyon színvonalas meccset játszottunk. Olyan Budafokot vertünk meg, aki hasonló szériában volt, mint mi. Komoly helyzetet nem tudott kialakítani a Budafok két szabadrúgáson kívül, masszívan védekeztünk. Gratulálok minden játékosomnak, mert nagyon komoly munkát tettek le az asztalra! Komoly meccs vár ránk jövő héten, a sikereink után nagyon várom a megyei rangadót."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.