Sport

Labdarúgás: értékes pontot fogott idegenben a Mórahalom

Labdarúgás: értékes pontot fogott idegenben a Mórahalom

2016. november 5., szombat
Labdarúgás: értékes pontot fogott idegenben a Mórahalom
morahalom-gyongyos008kf

Közel állt a győzelemhez a Pénzügyőr vendégeként a Mórahalom VSE, azonban a homokhátiaknak végül meg kellett elégedniük egy ponttal.

A múlt heti, Dabas elleni fontos győzelem után egy nehéz kihívás előtt állt a Mórahalom VSE, amely a Pénzügyőr otthonában folytatta az NB III Közép csoportját, a fővárosiak hazai környezetben csak egyszer szenvedtek vereséget, míg a homokhátiak idegenben még nyeretlenek voltak a találkozó előtt. Sikerült átmentenie egy héttel ez előtti formáját a Mórahalomnak, amely agresszívan, sok párharcot megnyerve futballozott - ami pedig ennél is fontosabb, hogy rendre veszélyes támadásokat tudott vezetni. Egy villámgyorsan végigvitt akció után

Szalma Gergely

befejezése is pontos volt nyolc perccel a szünet előtt, így megszerezték a vezetést Magyar Györgyék. A fordulást követően ugyan már a hazaiak játéka is sokat javult, és több nagyobb lehetőséget is ki tudtak dolgozni, de tartotta magát a Mórahalom, amely összeszedetten futballozott a második 45 perc során is - végül Rabatin Norbert fejesénél ki tudott egyenlíteni a hazai gárda. Összességében igazságos döntetlen született, a mórahalmiak pedig egy újabb olyan meccsen vannak túl, ahol bebizonyosodott, hogy képesek a jó játékra a harmadosztályban is, és ha kicsit pontosabbak, akkor akár három ponttal is zárhatták volna a mai találkozót. A 12. helyen álló Mórahalom a következő fordulóban a játéknap előtt közvetlenül előtte álló Dunaharasztit fogadja majd jövő szombaton, 13.30-tól.

Labdarúgó NB III Közép csoport, 14. forduló

Pénzügyőr SE - Mórahalom VSE 1-1 (0-1)

Budapest, Pénzügyőr SE Sporttelep. Vezette: Molnár Ádám (Éles András, Molnár Máté).

Pénzügyőr:

Hajdu - Szigeti, Biró, Mészáros L. (Rabatin N. - a szünetben), Luczek, Karvalics, Szabó B., Sztrunga, Nagy B. (Turi - a szünetben), Laurinyecz, Rabatin Sz. (Hetesi, 83').

Vezetőedző:

Vatai Attila.

Mórahalom:

Halász - Lászik, Mészáros T. (Juhász J., 76'), Zámbó (Pócs D., 83', Pócs T., Magyar, Crkvenjakov, Várda, Bokányi, Szücs, Szalma.

Edzők:

Magyar György és Vojnic-Zelic Sasa.

Gól:

Rabatin N. (78') ill. Szalma (37').

Sárga lap:

Mészáros L. (11'), Sztrunga (38'), Luczek (57') ill. Lászik (8'), Zámbó (43'), Bokányi (90+3'). Vojnic-Zelic Sasa:

"Eddig még nem álltunk közel a három ponthoz idegenben, mint ma. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, szervezetten együtt védekeztünk, jobbak voltunk. A szünet után felfele már nem tudtunk úgy játszani, de maradt a védekezésünk, összességében reális döntetlent értünk el. Féltem attól, hogy lekontráznak bennünket, de ez fordítva sült el, mi tudtuk lekontrázni a hazaiakat több alkalommal is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.