Sport

Kosárlabda: a Vásárhelyi Kosársuli két csapata is a Dél-Alföld legjobbja

Kosárlabda: a Vásárhelyi Kosársuli két csapata is a Dél-Alföld legjobbja

2016. november 24., csütörtök
Kosárlabda: a Vásárhelyi Kosársuli két csapata is a Dél-Alföld legjobbja
Serdülő csapat 2016_17

A Vásárhelyi Kosársulinak a látványsportok TAO támogatási rendszerének bevezetése óta egyre több játékosa van, és egyre több csapatot indít a MKOSZ utánpótlás bajnokságaiban.

A 2011/12-es szezon óta tart az „építkezés” – melynek máris kézzel fogható eredményei érezhetők. Jelenleg 252 játékengedéllyel rendelkező utánpótlás korú fiú kosarasa van a klubnak (+ 52 lány a HSA-ban), akik 15 fiú és 3 lány csapat színeiben versenyeznek. Ezen kívül 5 általános iskola mintegy 120 alsó tagozatos kisdiákjának tartanak az egyesület edzői ingyenes előkészítő foglalkozásokat.

Mócsai Milán

2003-as csapata mind a nyolc bajnoki mérkőzését megnyerte az Országos Serdülő Bajnokság (U14) dél-keleti régiójában. A remekül felkészített fiúk eddigi összes meccsükön magabiztos, nagy különbségű győzelmet szereztek. A Mócsai/Czibere edzőpáros kiválóan felkészítette a csapatot, amit szerbiai sikereik is bizonyítanak. A Vásárhelyi Kosársuli történetének legnagyobb sikereit elérő gárda három éve a kenguru (U11), két éve a gyermek (U12) korosztályban lett országos bajnok. A 2016/17-es szezonban is szépen haladnak az országos döntő felé. Veretlenül vezetik a tabellát NB I/A csoportos nagy klubok (Szolnok, Kecskemét, Szeged) serdülő csapatai előtt. A csapat tagjai:

Balogh László, Bánfi Balázs, Dékány Imre, Filak László, Fulai Bátor, Knyur Soma, Kovács Attila, Kozma Péter, Megyesi Dániel, Németh Zsombor, Pánczél Csongor, Szántó Mihály és Zsadányi Martin.

Dél-Kelet Magyarország legjobb 2006-os csapata, a Vásárhelyi Cápák: 4 meccsen - 4 győzelem a kenguru bajnokságban. A vásárhelyi együttesek a 3. sz. Régió (Csongrád-, Békés- és Jász- Nagykun-Szolnok megye) csoportjaiba lettek besorolva: az erőviszonyok alapján a legjobbak az „A”, a leggyengébbek a „K” csoportban játszottak. A Kosársuli legügyesebb U11-es játékosaiból összeállított városi válogatottjának edzői

Pavlovics Vuk

és

Kelemen Balázs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.