Sport

Kézilabda: Szlovéniában nyert a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: Szlovéniában nyert a MOL-Pick Szeged

2016. november 12., szombat
Kézilabda: Szlovéniában nyert a MOL-Pick Szeged
pick-brest022kf

A szlovén Celje vendégeként nyert a MOL-Pick Szeged a Bajnokok Ligája hatodik fordulóban: a hazaiak egyszer sem vezettek a találkozó során, végül hatgólos szegedi győzelem született.

A válogatott mérkőzéseket követően a Bajnokok Ligájában lépett újra pályára a szünetet követően a MOL-Pick Szeged, a Tisza-parti együttes a szlovén Celje otthonában folytatta szereplését az elitsorozatban.

Juan Carlos Pastor

nem számíthatott a magyar válogatottban megsérült átlövőre,

Bodó Richárdra

, akinek a hasfalával akadtak problémái. A túloldalon ott volt az egykori szegedi kedvenc,

Luka Zvizej

. Nehezen lendültek játékba a csapatok, majd három percet kellett várni az első gólra, amit

Balogh Zsolt

szerzett, miután büntetőből mattolta a Celje kapusát. Az első akciógólt éppen a Pick korábbi játékosa, Luka Zvizej szerezte, de erre

Denis Buntic

gyorsan válaszolt kintről. Szoros volt a meccs, majd ismét Balogh hetese hozott változást a meccsbe: bő negyed óra után ugyanis ekkor volt először kétgólos a különbség. (7-9) nem volt mindez hosszú életű, a Celje rendre válaszolni tudott a szegedi támadásokra, és nem engedte magát leszakítani a szívós, fiatal szlovén együttes.

Jonas Källman

labdaszerzése utáni bedobott ziccere után a félidő hajrájában még ugyan meglépett kettővel a Pick, de végül Malus visszahozta az első 30 percre jellemző egygólos különbséget. A második félidő remek

Marin Sego

-védésekkel kezdődött, egy hetest is megfogott a Szegedhez nyáron érkezett BL-győztes kapus. Negyed óra elteltével fordult a meccs:

Stas Skubét

ugyan kiküldték két percre, de az ezért járó hetest Malus mellé dobta, a túloldalon viszont

Sergei Gorbok

gólt lőtt, így három volt közte, majd megint Marin Sego hárította a szlovének lövését, ami után

Sandro Obranovic

is villant, így 23-19-re vezetett ekkor a Pick, amely lélektanilag is fontos pillanatokban is higgadt tudott maradni. A szegediek svéd kapitány-helyettese újabb fontos gólt szerzett, ezúttal emberhátrányból, így ötre növelte csapata előnyét, majd kettős emberhátrányba kerültek Zubai Szabolcsék, miután Obranovicot is kiálították az izlandi játékvezetők. Ebből a periódusból is jól jött ki a MOL-Pick, amely csak egy gólt kapott ekkor, majd

Bánhidi Bence

gólja nyugtatólag hatott a csapatra, miután újból néggyel vezetett Juan Carlos Pastor legénysége, bő öt perccel a lefújás előtt. (23-27) Balogh, majd Gorbok gyorsan esett gólja gyakorlatilag eldöntötte a meccset az utolsó percekre, a Celje a kritikus pillanatokban jóval többet hibázott a Szegednél, így az utolsó két percre már magabiztos, ötgólos szegedi előnnyel fordultak a csapatok. (25-30) Végül még ezt is meg tudta toldani a MOL-Pick Szeged, amely a kiválóan játszó Gorbok gólja után hattal nyert Szlovéniában, és hat forduló után hét ponttal áll a csoportjában, és egy fontos győzelmet aratott a Celje vendégeként. A MOL-Pick Szegedre a következő héten két mérkőzés vár: előbb kedden 18 órától a Cegléd ellen játszik a hazai porondon a gárda, majd szombaton a svéd Kristianstad vendége lesz a Pick a Bajnokok Ligájában.

A B csoport többi mérkőzésén:

Rhein-Neckar Löwen - HC Zagreb 25-24 HC Vardar - Kielce 40-34 Meshkov Brest - Kristianstad 32-27

A csoport állása hat forduló után:

1. HC Vardar 10 pont 2. Rhein-Neckar Löwen 9 pont 3. Kielce 8 pont 4. MOL-Pick Szeged 7 pont 5. Meshkov Brest 6 pont 6. RK Celje 3 pont 7. Kristianstad 3 pont 8. HC Zagreb 2 pont

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 6. forduló

RK Celje - MOL-Pick Szeged 25-31 (15-16)

Celje, Dvorana Zlatorog, 3000 néző. Vezette: Jonas Eliasson, Anton Palsson (izlandiak).

Celje:

Lesjak - Marguc 4/2, Babarskas 1, JANC 4, Zarabec 2, Poteko 2, ZVIZEJ 5. Csere: Gajic (kapus), Mackovsek, Malus 3, Razgor 3, Kodrin 1. Beciri.

Vezetőedző:

Andrej Feldin.

MOL-Pick Szeged:

Sierra - Pedro, Buntic 2, Skube 3, Bánhidi 5, GORBOK 6, Källman 4. Csere: SEGO (kapus), Blazevic, Thiagus Petrus, BALOGH 6/3, Sostaric 2, Obranovic 1, Bóka, Zubai 2, Gaber.

Vezetőedző:

Juan Carlos Pastor.

Kiállítás:

8 perc ill. 18 perc.

Hétméteres:

4/2 ill. 3/3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.