Ismét őszi lemosó permetezést tart a környezetgazdálkodás

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szegeden őszi lemosó permetezés zajlik november 13-a és 17-e között – tájékoztatott a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

Az éjszakai permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, mosószeres vízzel lemosható, valamint melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan.

A kezelések hozzávetőleges időpontjai:

2016. 11.13.: Alsóváros, Móraváros, Újszeged, Belváros, Petőfitelep, Tápé, Makkosháza és Dorozsma (platán és almástermésű fák)
2016. 11. 14.: Újszeged, Tarján, Móraváros, Rókus (platán és almástermésű fák)
2016. 11.15.: Rókus, Tarján, Északi városrész (platán és almástermésű fák)
2016. 11. 16.: Tápé, Makkosháza (platán és almástermésű fák)
2016. 11. 17.: Belváros, Tarján (tölgyfák)

A kezelés időpontja tájékoztató jellegű, az időjárás függvényében eltolódhat, (néhány nap eltérés előfordulhat, mivel a kezelés elvégezhetősége erősen időjárásfüggő pl. esőben vagy szélben nem kivitelezhető).

A Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. arra kéri a lakosságot, hogy az adott időszakban 21 óra és hajnali 5 óra között tegyék meg a következő óvintézkedéseket:
– lehetőleg zárják az ablakokat
– az erkélyen, teraszon ne tároljanak élelmiszer jellegű terméket, ne teregessenek
– házi kedvenceiket helyezzék biztonságos helyre
– gépjárművükkel parkoljanak olyan helyen, ahol a fákra kiszórt permet nem hullhat vissza a járműre

A favédelmi kezelések célja, hogy a fákat károsító és azon élősködő élőlényeket visszaszorítsuk, hogy azok anyagcseretermékei például ne károsíthassák az autók fényezését, valamint, hogy a fák ne váljanak a korhadás miatt életveszélyessé, és a Dél-Alföldet amúgy is komolyan sújtó porszennyezés és hőség ellen védelmet nyújthassanak Szeged lakóinak.

Előző sztori

Pénteki programajánló: táncház, David Bowie, Margaret Island

Következő sztori

Ahol az embernek nem volt értéke – Konferencia a Gulág világáról az Emlékpontban