Gyorsított eljárásban bíróság előtt a határzáron jogellenesen átjutó koszovói állampolgár

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítja azt a koszovói állampolgárságú férfit, aki hamis okmányokkal próbált meg bejutni az Európai Unió területére.

A vádirat szerint a vádlott november 1-én a déli órákban jutott át Magyarország területére jogellenesen Szerbia irányából. A vádlott az államhatárt védő kerítésen, illetve drótakadályon annak megrongálása nélkül jutott be az Európai Unió területére úgy, hogy a kerítésen átugrott. Röviddel ezt követően a férfit Röszke térségében a rendőrök ellenőrzés alá vonták, melynek során a ruházatából lefoglalásra került 1-1 db szlovén honosságú személyi igazolvány, vezetői engedély, valamint Európai Egészségbiztosítási Kártya. Az okmányokon a gyanúsított fényképe és személyazonosító adatai szerepeltek, azonban azok egy másik személy nevére szóltak. Valamennyi lefoglalt okmányról megállapításra került, hogy azok teljes utánzatok, hamisítványok.

A járási ügyészség a vádlottat határzár tiltott átlépésének bűntette, valamint 3 rendbeli közokirat-hamisítás előkészületének vétsége miatt állítja bíróság elé. A vádlott bűnösségének kérdésében a mai napon fog dönteni a Szegedi Járásbíróság.

Előző sztori

1956 – Film készült a forradalom hódmezővásárhelyi eseményeiről

Következő sztori

Kick-box: algyői Európa-bajnoki bronzérem Szlovéniából