Közélet

Folytatódik a Bertalan-híd dilatációjának javítása

Folytatódik a Bertalan-híd dilatációjának javítása

2016. november 16., szerda
Folytatódik a Bertalan-híd dilatációjának javítása

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából a kivitelező megkezdi a szegedi Bertalan-híd dilatáció javításának második ütemét.

A munkálatok november 15-én kezdődtek, amelynek során az eredeti 2 x 2 sávról 2 x 1 sávra leszűkített forgalom átterelés várható a már elkészült területre. Az így „átfordított” tereléssel továbbra is 2 x 1 sávon lehet közlekedni várhatóan 3 héten keresztül. A dilatációs szerkezetek a hidak leggyorsabban elhasználódó részei, ezért rendszeres javításuk, karbantartásuk szükséges. A javítások elmaradása esetén gyors leromlás kezdődhetne meg, és a kialakuló hibák miatt tartós sávzárás is szükségessé válhatna. A dilatáció javításának harmadik ütemében, a speciális elemek beépítésére kerül majd sor, ami várhatóan további 2 x 1 nap elkorlátozást vesz majd igénybe. A tereléshez kapcsolódó forgalmi viszonyokról tájékozódhatnak a nap 24 órájában a Magyar Közút Útinform osztályánál (+36-1-336-2400), illetve a

www.utinform.hu

weboldalon. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedők megértését és türelmét is kéri a munkák idejére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.