Közélet

Figyeljünk értékeinkre advent idején!

Figyeljünk értékeinkre advent idején!

2016. november 30., szerda
Figyeljünk értékeinkre advent idején!
adventi_sajttaj001kf

A polgárőrség és a rendőrség kiemelt szolgálattal készül a karácsony előtti hetekre. Ennek ellenére azt tanácsolják a polgároknak, hogy fokozottan figyeljenek értékeikre.

„Fokozottan kell figyelni a személy- és vagyonvédelemre” – hívta fel a figyelmet

M. Toronykőy Márta

rendőr alezredes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési főosztályának vezetője. A rendőrség és a polgárőrség tagjai ezért nagy számban ügyelnek arra a parkolók, az adventi vásárok közelében, hogy a karácsonyi készülődés a lehető legnagyobb nyugalomban teljen el. Az alezredes kiemelte, törekedni kell arra, hogy egy pillanatra se vegyük le szemünket értékeinkről, amikor tömegközlekedést használjuk, bevásárlóközpontokban járunk, vagy tömegben vagyunk, mert ezeket a helyzeteket használhatják ki az alkalmi és a zsebtolvajok. Ne vigyünk magunkkal a szükségesnél több készpénzt, inkább forduljunk többször! Győződjünk meg arról, hogy biztosan lezártuk-e a gépjárművet, nem hagytunk értékes tárgyakat feltűnő helyen! Online vásárlásnál legyünk körültekintőek! Ha helytelen magyarsággal – Google-fordítóval - írnak, az már gyanúra adhat okot. Banki kódokat ne adjunk ki, s ha lehetséges, akkor nézzük meg az eladó korábbi üzletkötéseiről készített értékeléseket! Előfordulhat, hogy becsöngetnek adománygyűjtők a lakossághoz. Fogjunk gyanút, ha készpénzt kér és nem csekket ad! Elképzelhető, hogy az alkalmat lopásra használják ki, s elemelik azokat az értékeket, amik kéznél vannak! Hamarosan következik a téli szünet az iskolások számára. M. Toronykőy Márta azt kérte, hogy a kisebbeket a szülők ne hagyják magukra, a nagyobbakat pedig oktassák ki arra, hogy ismeretleneknek ne nyissanak ajtót, a telefont csak rokon hívása esetén vegyék fel. Azt tanácsolta, hogy hosszabb vidéki tartózkodás esetén kérjünk meg egy barátot, hogy rendszeresen ürítse postaládánkat, nézzen be a lakásba, kapcsolgassa a villanyt, így nem tűnik üresnek, lakatlannak az ingatlan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.