Közélet

Fidesz: létbizonytalanság helyett többlettámogatások az oktatásban

Fidesz: létbizonytalanság helyett többlettámogatások az oktatásban

2016. november 29., kedd
Fidesz: létbizonytalanság helyett többlettámogatások az oktatásban
tankonyv_mti

A Fidesz szerint a szocialista-liberális kormányok idején jellemző létbizonytalanság és pénzelvonások helyett ma többlettámogatásokra és fejlesztésekre számíthatnak az oktatásban dolgozók.

Kucsák László

fideszes országgyűlési képviselő az MSZP által az oktatás helyzetéről kezdeményezett keddi parlamenti vitanap kapcsán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a balliberális kormányok időszaka alatt jelentős forrásokat vontak ki az oktatásból, ezeket igyekszik a kormány 2010 óta visszapótolni. Hangsúlyozta: a szocialista kormányok az egyének, a közösségek és az állam szintjén is eladósították az országot, így az iskolákat fenntartó önkormányzatok 1300 milliárd forintos adósságállományt halmoztak fel, de 2010 után az állam átvállalta ezt az adósságot, és a kormány az állami szerepvállalást igyekezett erősíteni. Hangsúlyozta: a rendszerváltás óta a polgári kormány valósítja meg legnagyobb mértékű pedagógusbér-emelést, amelynek eredményeképpen 2013 és 2017 között átlagosan 50 százalékkal növekednek a bérek. Megjegyezte: most megvan a béremelés fedezete, szemben a Medgyessy-kormány időszakával, amikor az emelést átterhelték az önkormányzatokra, így iskolabezárási hullám indult el, és több ezren kerültek utcára. Úgy vélte: az ellenzéki bírálatok ellenére a kormány 2010 óta töretlenül folytatja azt a munkát, amelynek fókuszában a gyermekek, a családok és az értékes munkát végzők, így a pedagógusok megbecsülése áll. Kucsák László arra kérte az ellenzéki pártokat, hogy "tegyék sutba" az "üres kritikai attitűdöt", a szakmai és érdekképviseleti szervezeteket pedig arra ösztönözte, hogy vegyenek részt a Köznevelési Kerekasztal munkájában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.