Közélet

Emmi: a kormány elkötelezett a nők elleni erőszak felszámolása mellett

Emmi: a kormány elkötelezett a nők elleni erőszak felszámolása mellett

2016. november 25., péntek
Emmi: a kormány elkötelezett a nők elleni erőszak felszámolása mellett
eroszak_bantalmazas_okol

A kormány elkötelezett a nők elleni erőszak felszámolása mellett, ezért csaknem hárommilliárd forintnyi fejlesztési forrás bevonásával folyamatosan bővíti az áldozatokat támogató szolgáltatási formákat, az ifjúságot megcélzó prevenciós programokat, és a társadalmi szemléletformálásra is jelentős hangsúlyt helyez - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának családügyi államtitkársága pénteken az MTI-vel.

A nők elleni erőszakkal szembeni küzdelem napján kiadott közleményében az államtitkárság felsorolta: a Biztos menedék program korábban nem létező kríziskezelő ambulanciákat alakít ki, amelyekkel a kapcsolati erőszak áldozatait segítő ellátórendszert bővíti. Az ambulanciák egyik fő tevékenysége a mielőbbi információnyújtás az áldozatoknak és a potenciális áldozatoknak az elérhető segítési formákról és jogaikról. Az új szolgáltatási forma mellett jelentősen bővítik a már meglévő menedékhelyeket is. Támogatják az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat fejlesztését, valamint a gyermekvédelmi jelzőrendszerhez tartozó szakemberek képzését és szemléletformálását, így a kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem áldozatai még gyorsabban és könnyebben kaphatnak megfelelő segítséget. A Védőháló a családokért pályázattal a minisztérium a 14-18 éves korosztálynak biztosít prevenciós programot. A nyertes pályázók egységes módszertan szerint megvalósított programokkal vesznek részt a kapcsolati erőszak áldozatává és elkövetőjévé válás megelőzésében. November 25-ét az ezredforduló óta világszerte a nők elleni erőszakkal szembeni küzdelem napjaként tartják számon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.