Egyetem

Czibere: befogadó, esélyteremtő iskolára van szükség

Czibere: befogadó, esélyteremtő iskolára van szükség

2016. november 9., szerda
Czibere: befogadó, esélyteremtő iskolára van szükség

Befogadó, esélyteremtő iskolára van szüksége a társadalomnak - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az iskola esélyteremtő hatásáról rendezett szerdai konferencián a józsefvárosi Kesztyűgyár Művelődési Központban.

Czibere Károly

megnyitójában arra hívta fel a figyelmet, hogy az oktatás általi esélyteremtés nem "egy dimenzió, hanem a dimenzió". A társadalmi egyenlőtlenségek, a szegénység okai közül ugyanis a legtöbb visszavezethető az alacsony iskolai végzettségre, ezért fontos, hogy megvizsgálják, az oktatás milyen módon tud esélyt teremteni. A szegénységgel szembeni küzdelemről az Emberi Erőforrások Minisztériuma szervezett konferenciasorozatot, amelynek eseményein az ágazati irányítók mellett gyakorló szakemberek, kutatók, érdekképviseletek, szakmai háttérintézmények képviselői beszélgetnek a témáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.