Közélet

Czibere: a hátrányos helyzetű gyerekeket segítő program az egész társadalom jövőjébe való befektetés

Czibere: a hátrányos helyzetű gyerekeket segítő program az egész társadalom jövőjébe való befektetés

2016. november 24., csütörtök
Czibere: a hátrányos helyzetű gyerekeket segítő program az egész társadalom jövőjébe való befektetés
Czibere Károly

Nemcsak a gyermekek, hanem az egész társadalom jövőjébe való befektetés és hosszú távon megtérülő beruházás a hátrányos helyzetű gyerekeket segítő program - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Czibere Károly

szerdán az Integrált gyermekprogramok szakmai támogatása elnevezésű projekt nyitókonferenciája előtt tartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a programban 31 hátrányos helyzetű térségben építenek ki olyan szolgáltatásokat, amelyek valódi segítséget jelentenek. A mintegy 24 milliárdos program keretében 15 milliárd forintra pályázhatnak a járási gyermekjóléti központok, amelyek pontosan tudják, hány hátrányos helyzetű gyerek él a térségben és nekik milyen szükségleteik vannak. Ezt kiegészíti egy 5,5 milliárdos infrastruktúra-fejlesztési pályázat, amiből például játszótereket, közösségi házakat lehet létrehozni. Az államtitkár az M1-en azt mondta: céljuk, hogy a hátrányos helyzet a gyermekek számára ne legyen olyan tényező, amely egy életre meghatározza életesélyeiket. Ezért a 31 leghátrányosabb helyzetű járásban komplex, öt éven át tartó program keretében megszervezik mindazon szolgáltatásokat, amelyek révén a gyermekek valós esélyeket kapnak, testi, lelki, erkölcsi fejlődésüket segítik. A gyermekesély programban soha korábban nem volt lehetőség egy ilyen komplex, ráadásul öt éven át tartó program indítására - emelte ki az államtitkár, hozzátéve: remélik, hogy decemberben mind a 31 járásban sikerül elindítani a programokat. Ezt követően folyamatosan értékelik az eredményeket, és az eredményes szolgáltatásokat, bevált gyakorlatokat beemelik a szociális, illetve a gyermekvédelmi törvénybe is - hangsúlyozta Czibere Károly.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.