Közélet

B. Nagy László: Készül a felső korlát nélküli kötelező betelepítés

B. Nagy László: Készül a felső korlát nélküli kötelező betelepítés

2016. november 25., péntek
B. Nagy László: Készül a felső korlát nélküli kötelező betelepítés
bnagy_sajttaj002kf

B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő, Csongrád megye fejlesztési biztosa szerint a kötelező betelepítési kvóta csak a kezdet volt, Brüsszel hamarosan egy felső határ nélküli betelepítésről dönt. Sajtótájékoztatóján ismertette azt is, hogy áll Csongrád megye a gazdaságfejlesztési és innovációs, valamint területfejlesztési operatív programokkal.

Másféle éve téma a világpolitikában a migráció, az október 2-ai népszavazáson Magyarország ki is nyilvánította véleményét a betelepítési kvótával kapcsolatban. B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő, Csongrád megye fejlesztési biztosa úgy fogalmazott, soha nem látott mennyiségben szavaztak egy irányba a magyarok, akik világossá tették, nem kérnek a betelepítésből. Emlékeztetett, a népszavazás után alkotmánymódosítást indítványozott Orbán Viktor miniszterelnök annak érdekében, hogy alaptörvényben rögzíthessék: idegen állampolgárokat nem telepíthetnek az országba. A Jobbik kihátrálása és kommunikációja, miszerint a Fidesz offshore cégeken keresztül adna kötvényeket gazdag bevándorlóknak, B. Nagy László szerint azt jelenti, hogy a párt „összekeveri a gazdasági kérdéseket az alkotmánymódosítás szándékával”, amivel a Jobbik egyébként „a miniszterelnök pozícióját akarta gyengíteni”. B. Nagy László azt mondta, hamarosan egy felső határ nélküli betelepítésről döntenek majd Brüsszelben, amely folyamatos elhelyezést jelentene az uniós államokban. Szerinte hiú ábránd az asszimiláció, ezért Magyarország kormánya továbbra is harcolni fog a kötelező betelepítés ellen. Sajtótájékoztatón ismertette a gazdaságfejlesztési és innovációs, valamint területfejlesztési operatív programok, vagyis a TOP és a GINOP-pályázatok legfrissebb adatait is. Csongrád megyében összesen 314 pályázatot nyújtottak be, ebből eddig 45 kapott támogatást, a megyei jogú városok, mint Szeged és Hódmezővásárhely pedig ennél is jobban állnak a foglalkoztatás-ösztönzés, illetve a fenntartható városfejlesztésre irányuló projektek tekintetében. Elmondta azt is, az előbb említett két nagyvárost leszámítva 29,19 milliárd forintot hívhat le Csongrád megye a következő hét évre. A GINOP-pályázatok tekintetében Csongrád megye nagy reménysége a megyeszékhely és vonzáskörzetének kutatóintézetei. Összesen 102 projektet fizettek ki eddig a 712 pályázatból, 43 milliárd forint értékben, ami B. Nagy László szerint az országos átlaghoz képest is jó. „Remélem, hogy a térség elhagyatottságát ezzel a GINOP fejlesztési injekcióval fellendíthetjük” – folytatta, majd elmondta, a két éve befagyott, ELI körüli ipari park fejlesztése is megindulhat hamarosan. Mint mondta, a volt szovjet laktanya parkosítására azért van szükség, mert a lézeres kutatóközpont elérhető közelségében az az egyetlen terület, ami méreti adottságait tekintve megfelelő lenne a befektetők Szegedre csábításához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.