Közélet

Az uniós pénzek felhasználását tárgyalják a képviselők hétfőn

Az uniós pénzek felhasználását tárgyalják a képviselők hétfőn

2016. november 28., hétfő
Az uniós pénzek felhasználását tárgyalják a képviselők hétfőn

Az Országgyűlés ma a Magyarországnak járó európai uniós források felhasználásának állásáról tart politikai vitát.

Az ülés 11 órától napirend előtti felszólalásokkal folytatódik, amit kérdések és azonnali kérdések követnek. Ezután a kormány kezdeményezésére a 2014 és 2020 között Magyarországnak járó uniós források felhasználásáról tartanak politikai vitát, több mint hétórás időkeretben.

Semjén Zsolt

miniszterelnök-helyettes erről szóló előterjesztése indoklásában emlékeztetett: egy kormányrendelet írja elő a kabinetnek, hogy félévente az Országgyűlés előtt számoljon be a brüsszeli pályázatok tervezéséről, végrehajtásáról és ellenőrzéséről. A Ház előző héten az LMP kezdeményezésére a munkaerőhiány okairól tartott vitát, míg kedden az MSZP javaslatára a közoktatásról, a Jobbik indítványára pedig a a férfiak 40 év munkaviszony utáni nyugdíjba vonulási lehetőségének biztosításáról tárgyal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.