Közélet

Az egyik lábát elvesztette, de az összefogás az életét mentette meg a vásárhelyi kutyának

Az egyik lábát elvesztette, de az összefogás az életét mentette meg a vásárhelyi kutyának

2016. november 26., szombat
Az egyik lábát elvesztette, de az összefogás az életét mentette meg a vásárhelyi kutyának
pajti1

Az összefogásnak köszönheti életét Pajtás. Ő az a hódmezővásárhelyi kutya, aki korábban családot keresett, mert előző szerető gazdája már nem tudta ellátni betegsége miatt. Az állatot sajnos az új helyén – egy Makóhoz közeli tanyán – baleset érte, valami elüthette. A bal hátsó lábán sérült meg súlyosan.

Balogh Ernő

, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke a Szegedi Cicamentők segítségével orvoshoz vitte a kutyát, ahol kiderült, hogy a végtag menthetetlen, ezért amputálni kell. Pajtásnak így sürgősen helyet kellett találni, mert ha ez nem sikerül, csak az altatás jöhetett volna szóba, ami elfogadhatatlan az állatvédők számára. Szerencsére jött a segítség, a vásárhelyi Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület irodájában sikerült elhelyezni a kutyust egy éjszakára, ott várt a másnapi műtétre. Pajtás azóta szerencsésen túl van az operáción, jelenleg ideiglenes befogadójánál, Zsuzsinál van Szegeden. Nála most nyugodt, családias környezetben lábadozhat. 10 nap múlva viszik varratszedésre és bíznak abban, hogy bár Pajtinak csak három lába van, valaki megszereti és minél hamarabb boldog otthont nyújt neki. Aki szeretné örökbe fogadni Pajtit, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének Facebook oldalán talál bővebb információt, ahol állapotáról is folyamatosan jelennek meg friss hírek. Az eset arra is felhívta a figyelmet, hogy egy-egy ilyen mentés nem egyszerű. Az állatvédő szervezetek helyhiánnyal küzdenek, sokuknak autójuk sincs. Szerencsére Pajtás az állatvédők összefogásának köszönhetően életben marad, hiszen a Cicamentők gépjárművel, a Konrad Lorenz egyesület pedig hellyel segített a kutyus megmentésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.