Közélet

Amerikai elnökválasztás: egyre inkább médiaesemény a választás

Amerikai elnökválasztás: egyre inkább médiaesemény a választás

2016. november 7., hétfő
Amerikai elnökválasztás: egyre inkább médiaesemény a választás

Frank Tibor Amerika-szakértő szerint az amerikai elnökválasztás egyre kevésbé politikai esemény, már inkább olyan mint egy "elszabadult médiaesemény".

A szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában megjegyezte: már fontosabb, hogy mit mondanak a választásról, minthogy mi történik a választáson.

Frank Tibor

kitért arra is, hogy az Egyesült Államok már jó ideje nem nyugodt, a mostani választás is ennek a "mérhetetlen" nyugtalanságnak egy kifejezési formája. Kifejtette: tízmillióknak nincs egészségbiztosításuk, tízmilliók élnek a szegénységi küszöb alatt, tízmilliók vannak, akiknek "fogalmuk sincs a világról", és egy olyan jelöltet - Donald Trumpot - támogatnak, akinek szintén fogalma sincs a világról. A szakértő felhívta a figyelmet arra is, hogy megszűnt az embereknek az az érzése, hogy nem tudnak részt venni a politikában. A közösségi média révén kialakult egy olyan nyilvánosság, amely döntően befolyásolja a választási folyamatot, sokkal jobban, mint az, ami demokratikus játékszabályok alapján, a felszínen látható módon történik - fejtette ki Frank Tibor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.