Közélet

A rugalmas foglalkoztatás bővítéséhez pályázhatnak támogatásra kis- és középvállalkozások

A rugalmas foglalkoztatás bővítéséhez pályázhatnak támogatásra kis- és középvállalkozások

2016. november 10., csütörtök
A rugalmas foglalkoztatás bővítéséhez pályázhatnak támogatásra kis- és középvállalkozások

A rugalmas foglalkoztatási formák bevezetését segítő támogatásra pályázhatnak egy év elején indult programban résztvevő kis- és középvállalkozások - közölte a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány vezetője csütörtökön Szegeden.

Balázs Tibor

a program első szakaszának eredményeit bemutató konferencia szünetében az MTI-nek elmondta, a konvergencia régióban összesen mintegy nyolcszáz, ezen belül Csongrád megyében 34, elsősorban termelő tevékenységet végző vállalkozást világítottak át tanácsadók. Az ügyvezető igazgató kifejtette, a rugalmas foglalkoztatás eredményes bevezetése egyaránt erőfeszítést igényel a vállalkozás vezetőitől és a munkavállalóktól. Ezért alaposan meg kellett vizsgálni az érintett cégek tevékenységét, interjúkon, kérdőívek segítségével kérték ki a vezetők, valamint a dolgozók véleményét, és határozták meg azokat a munkaköröket, ahol lehetőség nyílhat a változásra. A cégekkel közösen fejlesztési tervek készültek, ezek megvalósításához decembertől a vállalkozások 3 és 15 millió forint közötti támogatásra pályázhatnak, oktatásra, informatikai beruházásokra, bértámogatásra - ismertette a szakember. Hozzátette: az egyszerűsített pályázatok során elnyerhető összeg a költségek teljes egészét fedezi, összesen 5 milliárd forint forrás áll rendelkezésre. Jövő évben a támogatást elnyerő cégeknél belső képzések indulnak, műhelymunkákat szerveznek, és minden vállalkozásnál belsős, az alkalmazottakat ismerő munkahelyi mentor dolgozik majd - közölte Balázs Tibor. A szakember kitért arra is, a rugalmas foglalkoztatás elterjedése nem csupán a munkaszervezést, a piaci alkalmazkodóképességet, a versenyképesség növelését segíti elő, hanem lehetőséget ad olyan hátrányos helyzetű csoportok munkaerőpiaci helyzetének javítására, mint a kisgyermekesek, az idősebb vagy megváltozott munkaképességű emberek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.