Közélet

A helyi korrupciót is felszámolná a szegedi Együtt

A helyi korrupciót is felszámolná a szegedi Együtt

2016. november 3., csütörtök
A helyi korrupciót is felszámolná a szegedi Együtt
egyutt_sajttaj002kf

A párt győzelme esetén igazságtételt ígérnek. Az Együtt szerint milliárdokat lopnak el a Fideszhez köthető személyek. Helyi szinten a Délmagyarország sorsáért aggódik Nagy Sándor.

Az ország 16 pontjára hirdetett sajtótájékoztatót az Együtt, az országos ügyek mellett a helyiekről is szóltak. Szegeden

Nagy Sándor

, az Együtt önkormányzati képviselője, városfejlesztési alpolgármester beszélt pártja álláspontjairól, céljairól. Programjukról társadalmi vitát kezdeményeznek, ebben korrupció elleni küzdelmet, „vagyonvisszavételt” javasolnak, de egyben megjegyzik, költségvetésileg betarthatatlan ígéreteket sem kívánnak megfogalmazni.

Tiborcz Istvánt, Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt

és

Andy Vajnát

említette a párt név szerint, akiket „az igazságtétel érint”. Felszámolnák az országos és a helyi korrupciót.

Lázár János

érdekeltségei közé sorolták a Continental Tobacco Groupot, kritizálták azt, hogy Hódmezővásárhelyen Tiborcz István cége újította meg a közvilágítást. Azt ígérik, hogy „az ellopott vagyonokat visszaveszik”, a 2010 utáni időszak nyerteseire „jóvátételi adót vetnek ki”, azoknak pedig jóvátételt fizetnek, akiknek államosították magánnyugdíj-megtakarítását, földbérletét, trafikját. Erre azt követően kerülne sor, hogy

Orbán Viktor

megbukik, az Együtt viszont kezébe veheti a kormányzást. Szegedi ügyként megemlítették a stadionépítést, ami a párt álláspontja szerint Garancsi István érdekeltségébe tartozik, valamint a Délmagyarországot. Azt gondolják, hogy a napilapot a Fidesz akarja megszerezni, korlátozottabbé válik a sajtószabadság, s emiatt a helyi korrupciós ügyekről is kevesebbet tudhatnak meg a városban, a megyében élők. „Az Együtt - a korrupció elleni küzdelem legaktívabb pártjaként – a maga részéről továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy feltárja az itt élők mindennapjait és a közvagyon elherdálását érintő ügyeket és tájékoztassa a Csongrád megyeieket a visszaélésekről” – ígéri a baloldali párt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.