Sport

Vízilabda: kapitánya szerint még dolgoznia kell a ContiTech Szeged Diapolónak

Vízilabda: kapitánya szerint még dolgoznia kell a ContiTech Szeged Diapolónak

2016. október 11., kedd
Vízilabda: kapitánya szerint még dolgoznia kell a ContiTech Szeged Diapolónak
contitech_szeged-szentes027kf

Elszenvedte első vereségét az idei bajnokságban a ContiTech Szeged Diapolo: Varga Péter együttese nem tudta megállítani a tavalyi címvédőt az újszegedi sportuszodában, a szünet után pedig egy újabb nagy hal, az A-HÍD OSC Újbuda vár Manhercz Krisztiánékra. A szegediek kapitányával, Kiss Csabával értékeltük a szezon eddigi szakaszát.

Nem kezdett jól a ContiTech Szeged Diapolo a tavalyi bajnok Szolnok ellen

a két csapat szombati bajnokiján

: bár a meccs során többször is felzárkózott a címvédőhöz a szegedi alakulat, ám a Szolnoknak mindig a számukra megfelelő pillanatban volt egy válasza, és végül az eredmény alapján sima, 11-6-os győzelmet aratott Szegeden, azonban a találkozó ennél jóval szorosabb volt, a Szolnok pedig egy meglepő, OSC elleni hazai vereség után érkezett az újszegedi sportuszodába. „Én is úgy éreztem, hogy a meccs képe alapján az ötgólos különbség túlzó. Végig tudtunk kapaszkodni, az volt a célunk, hogy minél később nyíljon szét a meccs, nyilván egy erősebb ellenféllel játszottunk. Jobban örültem volna neki, ha egy győzelem után érkezik hozzánk a Szolnok, várható volt, hogy javítani akarnak. Az otthoni, OSC elleni vereség fájó volt számunkra, ebből a szempontból nem volt szerencsés a helyzetünk, mert egy felpiszkált, motivált Szolnok érkezett hozzánk. Amit tudtunk, megtettünk, nem vallottunk szégyent a tavalyi bajnok ellen, szép dolgokat tudtunk csinálni, és végig két-három gólon tartottuk őket” – fogalmazott portálunknak

Kiss Csaba

, a ContiTech Szeged Diapolo játékosa, aki hozzátette, a végén irreális kockázatot kellett vállalniuk annak érdekében, hogy gólokat szerezzenek, ez viszont a visszájára sült el, így alakulhatott ki az ekkora különbség a meccs végére. Ez volt a szegediek első veresége az idei pontvadászatban, a címvédőt két győztes meccsel a háta mögött várhatta a nyáron a keretét átalakító Szeged, azonban a Szolnok elleni vereség után már nem hibátlan mérleggel állnak a bajnokságban Sánta Dánielék. „Eddig abszolút pozitív a kép, nem volt még nagyon éles, vérre menő mérkőzésünk. Volt két kötelező győzelmünk a bajnokságban, illetve a Szolnok elleni meccs. Nem kellett még olyan dolgokhoz nyúlnunk, amit majd a rangadókon kell, gondolok itt egy Debrecen vagy egy Vasas elleni meccsre, akik ellen valójában el fog dőlni, bejutunk-e a legjobb nyolc közé. Látszik, hogy sokat kell még dolgoznunk” – összegezte a Magyar Kupa továbbjutást, valamint az eddig lejátszott három bajnokit Kiss Csaba. A szegediek számára azonban most egy rövid pihenő következik, hiszen legközelebb október 19-én játszanak bajnokit

Varga Péter

tanítványai, így másfél hét telik el a két mérkőzés között. Az Euróap-bajnok pólós kifejtette, nem érez a csapaton semmi olyan dolgot, ami indokolná, hogy számukra jól jönne a szünet. „Egy picit sajnálom, hogy így szét van darabolva a bajnokság, de azok a csapatoknak, akik az európai kupákban indulnak, ez jó, hiszen tudnak pihenni, és nem kerülnek olyan szituációba, hogy hétközbe kell beszorítaniuk ezeket a bajnoki meccseket. Nekünk nem jön jól, megpróbáljuk szinten tartani magunkat, lesz időnk arra, hogy csiszoljunk taktikai elemeket, és egy picit a fizikális felkészülésre is több hangsúlyt fektetünk” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Kiss Csaba. A Szolnokot követő folytatás sem ígérkezik könnyűnek a ContiTech Szeged Diapolo számára, tekintve, hogy a következő fordulóban a liga egy újabb élcsapatával, az A-HÍD OSC Újbudához látogatnak majd. „Elég, ha annyit mondok, hogy a Szegeden öt góllal nyerő Szolnokot az OSC Szolnokon verte meg hárommal, ez sokat elárul az erőviszonyokról, és arról, hogy milyen nehéz dolgunk lesz majd Budapesten. Azt gondolom, vagyunk olyan erősségű csapat, hogy reménytelenül semmiképp sem szabad elmennünk, a Szolnok ellen is megpróbáltunk meglepetést okozni, az OSC ellen is meg fogjuk próbálni, aztán meglátjuk, mire lesz elég, amit kiadunk magunkból” – mondta el a folytatással kapcsolatban a szegediek csapatkapitánya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.