Kultúra

Valakinek az első, valakinek az utolsó – Nomad koncerttel zár a Rongy Kocsma

Valakinek az első, valakinek az utolsó – Nomad koncerttel zár a Rongy Kocsma

2016. október 28., péntek
Valakinek az első, valakinek az utolsó – Nomad koncerttel zár a Rongy Kocsma
nomad_2016

Az egy hete megjelent Márványmenyasszony című lemezét turnéztatja a fővárosi Nomad zenekar, a banda első szegedi koncertjét a Rongy Kocsma búcsúbuliján adja majd.

Szombat este fejezi be működését a Rongy Kocsma, ráadásul egy ígéretes koncerttel: a szegedi The Void és a budapesti Nomad zenekar

áll színpadra

. A

Jánosi ’Cicó’ Szabolcs

(gitár),

Juhász Marci

(ének),

Nagy Levente

(basszusgitár) és

Újvári Péter

(dob) alkotta

Nomad

első alkalommal játszik a Napfény Városában, az október 21-én kiadott harmadik lemezüket, a Márványmenyasszonyt mutatják be a Rongy közönségének. „Nagyon vártuk már, hogy jöhessünk Szegedre, mert sok itt az ismerős, kellemes meglepetés volt eddig a turné, a budapesti lemezbemutató nagyon jól sikerült, Miskolcon és Mezőkövesden most jártunk először, és nagyon jó volt látni, hogy Nomad pólós közönség jött a koncertre” – mondta el hírportálunknak Cicó. „Most azzal vagyunk bajban, hogy sok jó dalunk van, és nem tudjuk eldönteni, hogy melyiket ne játsszuk, valamint finoman adagoljuk az új lemez dalait” – tette hozzá. https://www.youtube.com/watch?v=4eVY2wHrvPY&list=PL7WwGC_BZBIkn5k4j4HpTAWL_AJAoS4PT&index=1 A gitáros kiemelte, hogy nem a siker motiválja a zenekart, hanem olyan dalokat próbálnak írni, amelyek tényleg adnak valamit a közönségnek. „Le lehet ezt mérni olyan dolgokban, mint a slágerlista, hogy a Mahasz albumeladási listán jól nyitott az album, tehát visszajön a befektetett szeretet, amit adunk a közönségnek” – fogalmazott. A zenekar nagyon hálás, hogy ilyen sokan megvették a lemezt az első héten. „A rockzenét sokan szeretik, de a tartalom az, ami hódít, az olyan zenekarok válhatnak sikeressé, akik valamilyen tartalmat tudnak kreálni, még mindig amiatt járnak az emberek koncertre. Egy zenésznek nem szabad kompromisszumokat kötnie, mi is ezt a mintát próbáljuk követni” – hangsúlyozta Cicó. https://www.youtube.com/watch?v=bmubfuXR9m0 A Nomad gőzerővel készül a promócióra, november közepén érkezik a tervek szerint egy új klip egy komolyabb mondanivalójú dalhoz. Az albummal kapcsolatban pozitívak a visszajelzések, de a zenész felhívta a figyelmet arra, hogy nagyon sok munkára van szükség az előrejutáshoz. „Ma már nincsenek határok, nem kell megfelelni senkinek, de ennek pont az a veszélye, hogy nincsenek kitaposott ösvények sem, nehezebb megtalálni a saját közönségedet” – világított rá. „Nem rövid távon gondolkozunk és nem is divatzenekar vagyunk, hogy hirtelen betörjünk a köztudatba, mi sokáig fogjuk még ezt csinálni, az új lemez egy jó ugródeszka, a többi már a közönségen múlik” – árulta el Cicó. Ennek jele, hogy összeért a zenekar az elmúlt három és fél év alatt, a lemezzel is elégedettek, de a koncerteknek van igazán nagy ereje, erős az egység a zenekaron belül, ehhez hozzájárul, hogy a zenekar mögött is jó stáb alakult ki az elmúlt időszakban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.