Bulvár

Vádemelés az internetes aukciós oldalakon hirdető csalóval szemben

Vádemelés az internetes aukciós oldalakon hirdető csalóval szemben

2016. október 3., hétfő
Vádemelés az internetes aukciós oldalakon hirdető csalóval szemben

A Csongrádi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a hajdúszováti férfival szemben, aki televízió hirdetés ürügyén csalt ki pénzt a sértettektől - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2015. nyarán elhatározta, hogy különféle televízió készülékeket hirdet meg internetes aukciós oldalakon azzal, hogy a vevőnek a vételárat, vagy a vételár előleget az általa megjelölt számlaszámra kell átutalnia és azt követően postázza a készülékeket. A sértettek az egész ország területén ezen hirdetéseket elolvasták, a kért összegeket a vádlott számlaszámára átutalták. A vádlott valamennyi esetben ezen összegeket felvette és azokat felélte. A televízió készülékekre irányuló hirdetések egyik esetben sem voltak valósak. A vádlott a vádirat szerint a bűncselekményt üzletszerűen, vagyis rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el. A vádlott a vádirat szerint mintegy nyolc személynek okozott ezzel a módszerrel kárt 30.000 és 60.000.-Ft közötti összegekben. A járási ügyészség a vádlottat a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Csongrádi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.