Bulvár

Vádemelés a több mint 100 milliós adócsalást elkövető férfiak ügyében

Vádemelés a több mint 100 milliós adócsalást elkövető férfiak ügyében

2016. október 10., hétfő
Vádemelés a több mint 100 milliós adócsalást elkövető férfiak ügyében

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a baksi és szalkszentmártoni férfivel szemben akik fiktív számlák kibocsátásával okoztok mintegy 170 milliós kárt a magyar államnak.

A vádirat szerint vádlottak egyike egy baksi székhelyű gazdasági társaság ügyvezetője volt, míg társa több, az ország különböző területein bejegyzett gazdasági társaságot vezetett hol saját név alatt, hol pedig más neve alatt, de a céget ténylegesen vezetve. A vádlottak megállapodtak abban, hogy a baksi cég adófizetési kötelezettségének csökkentése érdekében ténylegesen el nem végzett munkálatokról állítanak ki számlákat, amelyeket azután önellenőrzés keretében bevallva csökkentik a cég adótartozását általános forgalmi adó adónemben. A megállapodásnak megfelelően a 2011. július és a 2013. június hónapja közötti időszakban 3 gazdasági társaság nevében állítottak ki számlákat valótlan tartalommal, amellyel az azokat befogadó cég mintegy 176 millió forint értékben csökkentette az őt terhelő ÁFA fizetési kötelezettségét. Az ügyészség az egyébként büntetett előéletű vádlottakat különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettével, továbbá hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. Vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.