Bulvár

Vádat emeltek a kályhába benzint öntő és lakástüzet okozó férfival szemben

Vádat emeltek a kályhába benzint öntő és lakástüzet okozó férfival szemben

2016. október 21., péntek
Vádat emeltek a kályhába benzint öntő és lakástüzet okozó férfival szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a nagymágocsi férfival szemben, aki 2015. decemberében figyelmetlenül benzint öntött a lakását fűtő kályhába, amely berobbant, a használati tárgyak lángra kaptak, és az ingatlan leégett - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott nagymágocsi ingatlanában, 2015. december 15-én az esti órákban, mivel a lakást fűtő kályhában a fa nem akart megfelelően meggyulladni, olajat akart önteni a fára, hogy gyorsítsa az égést. A vádlott az udvaron lévő műhelyből behozott egy kannát, amiben úgy gondolta, hogy olaj van, de nem ellenőrizte a kanna tényleges tartalmát. A férfi a kannában lévő folyadékból a tűzre öntött, a kannában azonban benzin volt, így a kályha és a kanna azonnal belobbant és égni kezdett. Az intenzív és gyors tűz átterjedt a szobában lévő bútorokra, majd a többi szobára és a tetőre is. A lakás egy földszintes, egybeépült lakóépületben volt, a tűz a szomszédos lakás tetőszerkezetét is megrongálta. A kialakult tüzet a tűzoltók mintegy két óra alatt fékezték meg. A tűz kilenc személy - köztük három gyerek - életét, testi épségét, valamint mintegy 30 millió forint értékű vagyont veszélyeztetett. A lakók időben el tudták hagyni a lakásaikat, így személyi sérülés nem történt, a tűz által okozott tényleges kár mintegy 10 millió forint volt. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás vétségével vádolja, a vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.