Közélet

Tudomásul veszi a Cinema City az ombudsmani ajánlást

Tudomásul veszi a Cinema City az ombudsmani ajánlást

2016. október 20., csütörtök
Tudomásul veszi a Cinema City az ombudsmani ajánlást

Tudomásul veszi a Cinema City az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala által közölt ajánlást, amely arra vonatkozik, hogy már az online jegyvásárlás esetén is ki lehessen választani a fogyatékkal élők számára biztosított kedvezményt.

A cég szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: megteszik a kellő jogi lépéseket, hogy felülvizsgálják az esetet, illetve eddigi gyakorlatukat, és mindent meg fognak tenni, hogy továbbra is a jogszabályoknak megfelelően működjön a mozihálózat. Hozzátették azt is, hogy nem kaptak büntetést és nem követtek el jogsértést azzal, hogy a fogyatékkal élők kedvezményüket az online jegyvásárlás esetén nem érvényesíthették egyből. Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala az MTI-hez korábban eljuttatott közleményében azt írta: egy mozgásában korlátozott ember online módon szeretett volna jegyet venni egy mozifilmre, de azt tapasztalta, hogy a jegyek kiválasztásánál a "típus" menüpont alatt nem választható a fogyatékossággal élők számára biztosított kedvezmény. Az I.T. Magyar Cinema City Kft. gyakorlatát sérelmezve a panaszos az alapvető jogok biztosához fordult, aki vizsgálata végén aggályosnak nevezte a helyzetet és a vállalkozástól a jelenlegi gyakorlat megváltoztatását kérte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.