Közélet

Tízezer szál csempészcigarettát találtak a két buszsofőrnél Röszkén

Tízezer szál csempészcigarettát találtak a két buszsofőrnél Röszkén

2016. október 4., kedd
Tízezer szál csempészcigarettát találtak a két buszsofőrnél Röszkén
csempeszett_cigaretta_roszke

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy tízezer szál adózatlan cigarettát találtak két autóbuszban Röszkén. A dohányterméket lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárás.

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú autóbuszt ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád megyei Adó- és Vámigazgatósága. A sofőrök, valamint az utasok elmondták, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal. A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban az autóbuszt teljesen átvizsgálták. Az ellenőrzéskor a vezetőülés, valamint az elektromos kapcsolószekrény mögötti gyári rekeszből összesen 7 400 szál, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A jármű szerb vezetője a dohányterméket magáénak ismerte el, majd ezután a pénzügyőrök által kiszabott 983 ezer forint vámigazgatási bírságot a helyszínen megfizette. Rövid idő elteltével – szintén Röszkén – egy magyar autóbuszt vizsgáltak át a pénzügyőrök. A tüzetes ellenőrzés eredményeként a magyar sofőr pihenőágya mellett található tárolóban, hűtőtáskába csomagolva összesen 2 360 szál magyar adójegy nélküli cigarettára bukkantak. A pénzügyőrök a több százezer forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták. A szerb, valamint magyar sofőr ellen költségvetési csalás elkövetése miatt a NAV pénzügyi nyomozói eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.