Közélet

Terepfutó és lőbajnokságot rendezett a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium

Terepfutó és lőbajnokságot rendezett a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium

2016. október 7., péntek
Terepfutó és lőbajnokságot rendezett a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium
DSC_0344

A Szegedi Rendészeti Szakgimnázium hagyományához híven idén is megrendezte a Belügyminisztérium Tanintézeti Terepfutó és Lőbajnokságát. A bajnokság célja a BM tanintézetek (Rendészeti Szakgimnáziumok, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar, Büntetés-végrehajtási Szervek Oktatási Központja) tanulói állománya körében versenyzési lehetőség biztosításával a lövészsport és a terepfutás sportágak népszerűsítése, a sportbarátság erősítése, a tanintézeti, tanulói kapcsolatok elmélyítése, a 2016/2017. tanév BM Tanintézeti bajnoki helyezésekért történő versengés.

Az intézmény már régóta elismert helyszíne ezen két sportág bajnokságának a rendvédelmi oktatásban. A lőbajnokság egy korszerű, nyitott lőtéren zajlott, jó lőkészséget, nagyfokú koncentrációt igénylő feladatokkal, míg a terepfutás az iskola mellett lévő Sancer tavak vadregényes környezetében, nehezen járható földutakkal, dombokkal, amely próbára tette a terepfutókat. A versenyt megelőző esős napok kissé feláztatták a terepfutás talaját, de még nem vált szerencsére veszélyesen csúszóssá, ragadóssá, viszonylag kellemes időben mérték össze erejüket mindkét sportág képviselői, és egy nagyon sportszerű, kiélezett versenyre került sor. Az elért eredményekről

ITT

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.