Kultúra

SZTE-s nap a Pompeji-kiállításon

SZTE-s nap a Pompeji-kiállításon

2016. október 17., hétfő
SZTE-s nap a Pompeji-kiállításon
pompei_sajttaj012kf

Az egyetemistákat várja kedden a szegedi Pompeji-kiállítás: az SZTE-s érvényes diákigazolvánnyal érkezők kedvezményesen tekinthetik meg a kiállítás három helyszínét, és ajándék tárlatvezetéseken is részt vehetnek. Az egyetemista napot október 18-án, kedden 10-18 óra között tartják a Móra Ferenc Múzeumban, a Fekete házban és a Kass Galériában.

Ismét egyetemista nappal várja a hallgatókat a szegedi Móra-múzeum. A Pompeji-kiállítást tekinthetik meg kedvezményesen mindazok, akik felmutatják érvényes SZTE-s diákigazolványukat a Móra Ferenc Múzeum pénztárában. A megváltott kedvezményes sétálójeggyel megtekinthető a Fekete ház és a Kass Galéria is. Az SZTE-s nap mellé ajándék tárlatvezetés is jár: a lelkes hallgatóságot 10 és 14 órakor a Fekete házban, 12 és 16 órakor pedig a Móra Ferenc Múzeumban várják a közgyűjtemény munkatársai. A Pompeji-kiállítás egészen az év végéig látható Szegeden. Összesen 120, a katasztrófát megélt tárgyat mutatnak be, melyek között találunk gladiátor sisakokat, gyönyörű falfestményeket, eredeti gipszöntvényt is. A Móra Ferenc Múzeumban magával a katasztrófával és mindennapokkal, a Fekete házban a gladiátorokkal, étkezéssel, temetkezéssel ismerkedhetnek meg a látogatók. A Kass Galériában pedig megtekinthető „Az Alföld barbárjai” című régészeti tárlat, mely a pompeji katasztrófa időszakát mutatja be Csongrád megyei vonatkozásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.