Kultúra

Kiállítással emlékeznek Simándy Józsefre Szegeden + FOTÓK

Kiállítással emlékeznek Simándy Józsefre Szegeden + FOTÓK

2016. október 7., péntek
Kiállítással emlékeznek Simándy Józsefre Szegeden + FOTÓK
simandy_jozsef_szegeden_kiallitas011kf

Száz éve született Simándy József világhírű operaénekes, aki a Szegedi Nemzeti Színházban mutatkozott be először szólótenorként. Az ő emlékére nyílt kiállítás a Nagyszínházban Simándy József Szegeden címmel.

Simándy József

Kossuth-díjas operaénekes, érdemes és kiváló művész hazánk egyik leghíresebb tenoristája volt, akinek hangja és alakja összeforrt

Erkel Ferenc

Bánk bán című operájának címszerepével. A fiatal Simándy autószereplést tanult, 1943 és 1945 között járt a Zeneakadémiára, később az Operaház kórustagjai közé is felvételt nyert. A Szegedi Nemzeti Színházban mutatkozott be először szólótenorként

Bizet

Carmen című operájában, Don José szerepében. Emlékét több alapítvány is őrzi, például a Simándy József Baráti Társaság és a Hazám, Hazám Te Mindenem Művészeti és Oktatási Alapítvány, Szegeden pedig az ő nevével fémjelzett operaversenyen mutatkozhatnak meg a legígéretesebb tehetségek. A MOM Kulturális Központban emlékszoba őrzi Simándy nevét, Kistarcsán pedig az alapfokú művészetoktatási intézmény választotta őt névadójául.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.