Sport

Súlyemelés: egy tucat arany – tizenkettedik alkalommal lett bajnok Nagy Péter

Súlyemelés: egy tucat arany – tizenkettedik alkalommal lett bajnok Nagy Péter

2016. október 25., kedd
Súlyemelés: egy tucat arany – tizenkettedik alkalommal lett bajnok Nagy Péter
Nagy Péter

Ismételten megvédte bajnoki címét Nagy Péter: a Szegedi Lelkesedés SK versenyzője tizenkettedik alkalommal szerzett magyar bajnoki aranyat, az év hátralévő része pedig már csak a rehabilitációról szól számára.

Pályafutása tizenkettedik bajnoki címét szerezte a Szegedi Lelkesedés SK sportolója, Nagy Péter: az idei országos bajnokság zárónapján, vasárnap Kecskeméten ült fel ismét a trónra a szegedi óriás a plusz 105 kg-osok csoportjában, ahol 142 kilós szakítás, valamint 181-es lökést produkált, így 323 kilós összteljesítményével szerezte meg a bajnoki címet. „Ez volt a tizenkettedik bajnoki címem, megszakítás nélkül, 2005 óta, amióta indulunk felnőtt bajnokságban. Annyiból volt furcsa, hogy csak az utolsó héten készültem rá kicsit szakgyakorlatokkal. Nem gondoltam volna, hogy ennyit kell emelnem, szóval ha lehet azt mondani, megnehezítették a dolgomat, de egyben ez egy pozitívum is, hogy a többi versenyző fejlődik, erősödik. Kicsit meg is szorongattak, de annyit emeltem, amennyit kellett” - összegezte az ob-t a saját szemszögéből az olimpia óta első versenyén szereplő Nagy Péter, aki hozzátette: nyerni érkezett az ob-ra, két kilóval teljesített többet szakításban, egy kilóval lökésben, de ha ez 30, 40, vagy 50 kiló lett volna, akkor is ugyanezt az érmet akasztották volna a nyakába, így feleslegesnek tartotta, hogy többet emeljen. A Rióban tizedik helyen végzett ólomsúlyú sportoló térde megfájdult az ötkarikás játékokon bemutatott utolsó gyakorlatnál, az olimpia után pedig

úgy fogalmazott portálunknak

: még nem tudja, hogyan fog reagálni a teste a terhelésre. „Az olimpia után sem éreztem ebből semmit, viszont az a térdfájás, ami Rióban is volt, most ismét jelentkezett, éreztem a verseny után, annak még utána kell járnom, hogy pontosan mi a baj, és mit kell tennem az ügyben, hogy ez elmúljon. Ez az év a rehabilitációról szól már csak, még Spanyolországban lesz egy versenyem november közepén, ahol közel hasonló eredményt várok. Mondtam is, hogy nem is tudok többet, mert nem vagyok edzésben, de ezt megértik, hiszen az egészség a fontos a jövő szempontjából, hogy Tokió is összejöjjön. Elégedett vagyok a teljesítményemmel, ennyi kellett most” - tért ki állapotára és a folytatásra a vasárnap ismét bajnoki címet szerzett versenyző. Nagy Péter úgy zárta: ugyanúgy lejár edzeni, ahogy eddig is tette azt, de inkább felhúzott és kisebb súlyokkal dolgozott, valamint állóképességi edzéseket végzett, illetve gyógytornára jár - ezek teszik ki mindennapjait. "Nem olyan intenzíven dolgozom, ha lehet úgy mondani, nem a súlyemelés most az első” - válaszolta Nagy Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.