Közélet

Rétvári: Magyarországot csak megszállni lehetett, megtörni soha

Rétvári: Magyarországot csak megszállni lehetett, megtörni soha

2016. október 21., péntek
Rétvári: Magyarországot csak megszállni lehetett, megtörni soha

Magyarország szabadságszerető ország, amely hatvan éve az egész világnak megmutatta: erőszakkal megszállható, de megtörni nem lehet - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Szovjetunióba hurcolt politikai foglyok és kényszermunkások emléktáblájának avatásán, pénteken a kiskunhalasi vasútállomáson.

Rétvári Bence

hangsúlyozta: Magyarország soha nem volt cinkosa egyetlen diktatúrának, totalitárius rendszernek sem. Emlékeztetett: a történelmi idők megszállásait idéző "harács és einstand" szóhoz hasonlóan máig negatív érzéseket kelt az emberekben a málenkij robot. E cinikus kifejezés "számunkra nem valódi jelentését takarja", hanem annak a 800 ezer "honfitársunknak az elhurcolását" és "bűn nélküli bűnhődését", akik közül kétszázezren máig hatalmas, széles tömegsírban, Szibériában nyugszanak - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.