Közélet

Perszimulációs versenyen mérték össze tudásukat a Szegedi Törvényszék bírósági titkárai

Perszimulációs versenyen mérték össze tudásukat a Szegedi Törvényszék bírósági titkárai

2016. október 20., csütörtök
Perszimulációs versenyen mérték össze tudásukat a Szegedi Törvényszék bírósági titkárai
Perszimulacios_verseny_torvenyszek

Október 20-án a Fenntartható Fejlődés program keretében polgári ügyszakos perszimulációs versenyt tartott a Szegedi Törvényszék. A megmérettetés kiváló alkalmat biztosított a Szegedi Törvényszék és az illetékességi területén található járásbíróságok bírósági titkárai számára, hogy rátermettségüket, eljárásjogi és anyagi jogi felkészültségüket bizonyítsák.

Tárkány-Szűcs Babett

, a Szegedi Törvényszék elnöke megnyitójában köszöntötte a versenyzőket, valamint örömét fejezte ki a bírói utánpótlás magas színvonalú biztosítását szolgáló, hagyományteremtő kezdeményezés iránt. A versenyen

Ágoston Eszter Ildikó

, a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság bírósági titkára, valamint

Kanyáriné Tuska Mariann

és

Tarics Csilla

, a Szegedi Járásbíróság bírósági titkárai mérettették meg magukat. A bíró szerepében fellépő versenyzők egy kártérítési, egy kölcsön visszafizetése iránti és egy gondnokság alá helyezés iránti per tárgyalását szimulálták. A peres feleket és az eljárás egyéb résztvevőit a Szegedi Törvényszék munkatársai alakították. A perszimulációkat szakmai zsűri kísérte figyelemmel, melynek tagjai

Lakatos Péter

, a Szegedi Törvényszék polgári-, gazdasági-, közigazgatási-, munkaügyi kollégiumvezetője, valamint

Nagy Zsuzsanna

és

Komáromi Zoltán

, a Szegedi Törvényszék polgári ügyszakos tanácselnökei voltak. A szimulált tárgyalások befejezését követően a zsűri az eljárási jogszabályok betartását és az ügyfelekkel való kommunikációt is magában foglaló szakmai szempontrendszer alapján, egyesével értékelte a versenyzőket, melynek eredményeként Kanyáriné Tuska Mariann, a Szegedi Járásbíróság bírósági titkára örülhetett a sikerének. Az első hely megszerzése a szakmai elismerésen túlmenően azt is jelenti, hogy a megmérettetés nyertese képviselheti a Szegedi Törvényszéket a soron következő Dél-Alföldi Regionális Perszimulációs Versenyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.