Közélet

Összefogás indult a vásárhelyi kóbor állatokért

Összefogás indult a vásárhelyi kóbor állatokért

2016. október 27., csütörtök
Összefogás indult a vásárhelyi kóbor állatokért
utcara-dobott-kutyak-orpheus-allatvedo

Szorosabb együttműködésre van szükség a hódmezővásárhelyi állatvédő szervezetek és a gyepmesteri telep között – ez is elhangzott az október 19-én rendezett kerekasztal beszélgetésen, a Városházán. Hegedűs Zoltán alpolgármester arról is beszélt, javasolja majd a városvezetésnek, hogy az önkormányzat járuljon hozzá a kóbor macskák ivartalanítási költségeihez.

Állatvédelmi kerekasztal beszélgetésen egyeztettek a hódmezővásárhelyi állatvédő szervezetek, az önkormányzat és a gyepmesteri telep képviselői október 19-én, a Városházán. A tanácskozást a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete kezdeményezte azzal a céllal, hogy teljes összefogással és együttműködéssel segítse és támogassa a városban élő rászoruló állatokat. A beszélgetésen elhangzott, hogy az állatvédők a gyepmesteri teleppel szeretnének még szorosabb kapcsolatot ápolni. Ezt azért tartják fontosnak, hogy egyetlen állatot se kelljen elaltatni. Magyar József, a gyepmesteri telepet üzemeltető Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Nonprofit Zrt. ügyvezető igazgatója elmondta, szerencsére mindig időben érkezik segítség helyi vagy környékbeli állatvédelmi szervezetektől, így a telepen nem altatnak el állatokat. A befogott kutyákat menhelyre vagy ideiglenes befogadóhoz viszik az állatvédők. Hegedűs Zoltán alpolgármester szerint Hódmezővásárhelyen most a kóbor macskák jelentenek nagy gondot. A lakók többsége eteti őket, amivel egyre több szemét is keletkezik a városban. Az állatvédők az ivartalanításban látják a hosszú távú és egyetlen megoldást, hogy sikerüljön megállítani a kóbor állomány szaporodását. Az alpolgármester ígéretet tett: javasolja majd a városvezetésnek, hogy az önkormányzat járuljon hozzá a kóbor macskák ivartalanítási költségeihez, hiszen az állatvédők saját forrásból nem tudnák biztosítani a szükséges összeget. Nagyon fontos még a prevenció. Hegedűs Zoltán a kerekasztal beszélgetésen arról is beszélt, az önkormányzat szívesen venné, ha az állatvédők a város általános és középiskoláiban előadásokat tartanának a felelős állattartásról. Ez hosszú távon hozzá járulna a szemléletváltáshoz, valamint segítené a fiatalokat a felelős és kulturált állattartás kialakításában. A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete több éve áll kapcsolatban a helyi iskolákkal, tapasztalataikat pedig szívesen megosztják a helyi társszervezetekkel. Már szerveződik a következő állatvédelmi kerekasztal beszélgetés is, hiszen a résztvevők egyetértettek abban, hogy az állatvédők és a városvezetés között folyamatos legyen a kapcsolat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.