Bulvár

Őrizetben a fának ütköző autótolvaj

Őrizetben a fának ütköző autótolvaj

2016. október 13., csütörtök
Őrizetben a fának ütköző autótolvaj

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség előzetes letartóztatását indítványozta annak a baksi férfinak aki egy napon belül két motort és két autót próbált meg eltulajdonítani - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A gyanú szerint a férfi a 2016. október 9. napjára virradó estén megjelent társaival egy mindszenti ingatlannál, ahol a kerítésen átmászva a garázsból eltulajdonítottak két javítás miatt ott tárolt motorkerékpárt. Az egyik motort - miután a váza eltört - útközben hátra hagyták, míg a másikat később a rendőrök foglalták le. Gyanúsított még ugyanezen az este társaival ismételten Mindszentről eltulajdonított egy személygépkocsit, úgy hogy egy téglával betörték az egyik hátsó ablakot, majd eltörték az indítószerkezetet és megpróbálták betolni az autót, de az nem sikerült, ezért az útszélén hátra hagyták azt. A sikertelen próbálkozás után a városban tovább sétálva megláttak egy utcán parkoló autót, ami nyitva volt és a kulcs is benne volt. Gyanúsított és társai beültek és elindultak Mártély irányába, de egy fának ütköztek, ezért gyalog visszaindultak Mindszentre. Az ügyészség a lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye okán indítványozta az előzetes letartóztatás egy hónapra történő elrendelését, figyelemmel arra is, hogy a férfit vagyon elleni bűncselekmények miatt a közelmúltban többször elítélték, illetve jelen ügyben is elfogató parancs alapján került előállításra. Az indítvány tárgyában a nyomozási bíró a mai napon fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.