Kultúra

Németországi zenészpalánták az Emlékpontban + FOTÓK

Németországi zenészpalánták az Emlékpontban + FOTÓK

2016. október 3., hétfő
Németországi zenészpalánták az Emlékpontban + FOTÓK
nemet_zeneszpalantak_emlekpont_16-10-03_007

Egy régi, gyermekkori kapcsolatnak köszönhető, hogy a Hannoverhez közeli Hemmingen városának zeneiskolásai Hódmezővásárhelyre látogattak. A csoport a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában tett látogatást követően az Emlékpontot kereste fel.

Gulyás László

, a német iskola zenetanára együtt gyerekeskedett a vajdasági Adán a sándorfalvi művészeti iskolát működtető, de Vásárhelyen élő

Kaszás Lászlóval

, akiknek tanítványai másfél évtizede keresik fel egymás településeit. A látogatás szervezői fontosnak tartották, hogy a középiskolás korú német diákok – akik között vonós és rézfúvós hangszeren tanulók mellett zongorista növendékeket is találunk – megismerjék Hódmezővásárhely rendszerváltás előtti időszakának történetét, így esett a választás a város 1945 és 1990 közötti korszakát bemutató Emlékpontra. Az intézményben

Nagy Gyöngyi

, az Emlékpont történésze mutatta be a tanulóknak a kiállítást, amelyen keresztül a vendégek megismerkedhettek a 45 utáni téeszesítésssel, a Fehér Gárda mozgalommal, és láthatták az államszocialista rendszer által előnyben részesített szocreál képzőművészeti alkotások és a vásárhelyen alkotott festők által megvalósított realista stílus közötti szembetűnő különbséget is. A Németországból érkezett csoport a nap folyamán felkereste a Zsinagógát és a Magyar Tragédia 1944 kiállítóhelyet, végül a diákok a vásárhelyi strandot is meglátogatták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.