Közélet

Németországban 362 magyar embercsempészt fogtak el tavaly

Németországban 362 magyar embercsempészt fogtak el tavaly

2016. október 23., vasárnap
Németországban 362 magyar embercsempészt fogtak el tavaly

Németországban tavaly több mint háromezer embercsempészt fogtak el, köztük 362 magyart - írta a Bild am Sonntag című vasárnapi lap kormányzati adatokra hivatkozva.

A belügyminisztérium kimutatása alapján 2015-ben 3370 embercsempészt tartóztattak le, ami 57 százalékos növekedés éves összevetésben. A legnagyobb csoportot a szíriai állampolgárok alkotják 390 fővel. A második helyen a románok állnak 370 fővel, a harmadik helyen pedig a magyarok 362 fővel. A kormány a nagymértékű növekedés miatt az embercsempészet elleni harc kiterjesztésére készül, az eddiginél több fedett nyomozót vetnek be a nemzetközi embercsempész csoportok tevékenységének megakadályozására és irányítóik kézre kerítésére. A tervezett intézkedésekkel kapcsolatban Thomas de Maiziere belügyminiszter a lapnak elmondta: megengedhetetlen, hogy "nem a rászorultság, hanem az embercsempészek, vagyis a pénztárca határozza meg, hogy ki kap védelmet Németországban".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.