Közélet

Lázár: Brüsszel nem megállítani, hanem megszervezni akarja a migrációt

Lázár: Brüsszel nem megállítani, hanem megszervezni akarja a migrációt

2016. október 1., szombat
Lázár: Brüsszel nem megállítani, hanem megszervezni akarja a migrációt

Brüsszel nem megállítani, hanem megszervezni akarja a migrációt - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Maroslelén.

Lázár János

a Csongrád megyei községben tartott utcafórumon elmondta, a népszavazás alapvető kérdése, ki mondja meg, hogy ki éljen az országban. A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus mintegy ötvenfős hallgatósága előtt hangsúlyozta, Brüsszel el akarja venni azt a jogot, hogy a magyarok meghatározhassák, ki lépjen be, ki tartózkodhasson, telepedhessen le az országban. Aki felelősen gondolkodik a hazájáról és a családjáról, annak részt kell vennie a szavazáson - hangsúlyozta a miniszter. Hozzátette, bízik benne, hogy ez az ügy nemzeti egységet hoz, nem a pártszimpátia alapján határoznak az emberek, mindenki felelős döntést hoz saját maga és gyermekei jövőjéről. A politikus úgy fogalmazott, az ország nem válik jobbá, ha bevándorlók jönnek, ha betelepítés lesz. Olyan problémákat okoznának, melyeket nem tudnánk kezelni pénzügyileg, társadalmilag és biztonsági szempontból sem - tette hozzá. Az elmúlt hetek több mint harminc lakossági fórumának tapasztalatait összegezve a politikus kifejtette, az emberek tartanak a betelepítés következményeitől. A miniszter szerint nem alaptalan a félelem, egy, a napokban nyilvánosságra hozott osztrák tanulmány szerint jelentősen fogja rontani az ott élők életszínvonalát, ha nagy létszámú migránsról kell gondoskodni. A választókörzet 19 polgármestere - döntő többségük független - egyetértett abban, hogy nincs szükség betelepítésre. Közös nyilatkozatban kérték a térség 81 ezer választóját, vegyenek részt a népszavazáson és voksoljanak nemmel - mondta a politikus.

Martonosi György

(Fidesz-KDNP) Maroslele polgármester elmondta, tavasszal komoly félelmet keltett az emberekben a közeli nagyfai menekülttábor. A térség települései közösen kérték az ideiglenes befogadó állomás bezárását, ami májusban meg is történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.