Sport

Labdarúgás: visszatérnek a villanyfényes meccsek a Felső Tisza-partra

Labdarúgás: visszatérnek a villanyfényes meccsek a Felső Tisza-partra

2016. október 27., csütörtök
Labdarúgás: visszatérnek a villanyfényes meccsek a Felső Tisza-partra
fk_hfc21_gs

Siker koronázta az FK 1899 Szeged erőfeszítéseit, így szombaton ismét villanyfényes meccset játszik a diszkoszvetősök, Dóra Jánosék a Tiszaszigetet már 19 órától fogadja a Molnár Zsozsi lelátó előtt.

Mintegy másfél év után újból villanyfényes derbit játszhat az FK 1899 Szeged: a nem megfelelő fényerő miatt ugyan ez idő alatt kénytelen volt a megyei labdarúgás órájához igazodva pályára lépni a kék-fekete együttes, azonban mostanra a szurkolók csapatának munkája beérett, így a Csongrád megyei I. osztály 11. fordulójában már 19 órától mérkőzhet meg a Tiszaszigettel az FK Szeged. „A Szegedi Sport és Fürdők Kft. műszaki munkatársai felmérték, majd rábólintottak erre az égőcserére, e miatt sikerült rendbe szedni a fényerőt. Hüvös Gábor hathatós munkáját kell kiemelni, aki nem hagyta annyiban ezt a dolgot, amikor elakadtunk. Megtörtént a csere és a hitelesítés, így újból villanyfényes meccseket játszhatunk. A csapat szereplésére is lehet ennek kihatása, de a hangulatra is: az FK abból a szempontból speciális volt, hogy nem az a matiné hangulat jellemezte, ami ilyenkor ősszel már megyeegyben, majd sajnos magasabb osztályokban is jellemző, hanem a villanyfénnyel igazi meccshangulat van a pályán. Korábban semleges nézők is kijártak a meccsekre, mert egyrészt eltért a többi meccs időpontjától, másrészt pedig jó hangulat is volt, így azt várjuk ettől, hogy a nézőszám és a hangulat is emelkedni fog” – fogalmazott portálunknak a villanyfényes meccsek visszatéréséről

Havas Péter

, az FK 1899 Szeged elnöke. Ami a konkrét fejlesztéseket illeti: a világítótestekben égőcserék történtek, illetve ipari takarítással a világítóberendezéseket is rendbe szedték, így jelentősen megnövelték a fényerőt – amely már eléri azt a szintet, ami által engedélyezett az esti mérkőzések megrendezése. Korábban az FK Szeged próbálkozott azzal is, hogy meccseivel ne csak időpontban, hanem napban is eltérjen a bajnokságban megszokottól: bár a kezdeti szándék ellenére maradtak szombaton a meccsek, a jövőben a diszkoszvetősök az utolsó hétköznapon rendeznék meg hazai találkozóikat, amellyel az lenne a céljuk, hogy a város sportszerető közönségének ne kelljen választania a sportesemények közül, így ha éppen kíváncsi a kosár-, a kézi- vagy a vízilabdára, akkor ne kelljen valamelyikről lemondania egy másik meccs miatt. „Ez sincs elvetve még. A szövetség ebben is közreműködik, hogy az ellenfelekkel egyeztetve pénteken kerüljenek megrendezésre a hazai meccseink, ebben is el akarunk térni kicsit az átlagostól. Most gyorsan jött a hír, így ezen a héten még nem, de feltett szándékunk, hogy a hátralévő hazai meccseinket szeretnénk péntek este megrendezni. Ausztriában ez a bevett szokás, az alsóbb osztályú meccseket péntek este bonyolítják le, utána a csapat játékosai, nézői tudnak menni a magasabb osztályú meccsekre” – tette hozzá Havas Péter. A 16 ponttal hatodik helyen álló FK 1899 Szeged tehát immáron szombaton este fogadhatja a játéknap előtt a dobogón álló, 21 pontos Tiszaszigetet – izgalmas derbivel térhet vissza a villanyfényes meccs a Felső Tisza-partra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.